ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: 'Savaştan kaçınıyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: 'Savaştan kaçınıyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin İran’la savaşmaktan kaçındığını ancak “caydırıcılık ve savunma” amacıyla bölgeye ek birlikler konuşlandırıldığını açıkladı. Pompeo, caydırıcılık önlemlerinin başarısız olması ve İran tarafından kötüye kullanılması halinde ABD Başkanı Donald Trump’ın harekete geçeceğinden emin olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo açıklamasında, ABD’nin İran’la savaşmaktan kaçınmayı hedeflediği ve Körfez bölgesinde konuşlandırılması istenen ek birliklerin “caydırıcılık ve savunma” amaçlı olduğunu söyledi. Pompeo, bu tür caydırıcılık önlemlerinin başarısız olması ve bunun da İran tarafından kötüye kullanılması durumunda ABD Başkanı Donald Trump’ın harekete geçeceğinden emin olduğunu ifade etti.

ARAMCO SALDIRISINDAN İRAN'I SORUMLU TUTMUŞTU

Washington ile Tahran arasındaki gerginlik, ABD’nin geçtiğimiz hafta Suudi devlet petrol şirketi Aramco tesislerine yapılan saldırıdan İran’ı sorumlu tutmasıyla daha da arttı.

Pentagon, saldırının ardından Suudi Arabistan’ın hava ve füze savunmasını desteklemek için ülkeye ek birlikler gönderdiğini açıklamıştı.

DIŞ HABERLER/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN