ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’dan Katar açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’dan Katar açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar’a boykot uygulayan Arap ülkelerinin bir çözüme ulaşılması için birlikte oturup konuşmaları gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar’a boykot uygulayan 4 Arap ülkesinin bir çözüme ulaşılması için oturup birlikte karar vermeleri gerektiğini söyledi. “Bir sonraki verimli adım, ülkelerin birlikte oturup bu konuşmaya devam etmeleri olacaktır” diyen Tillerson, “Müttefiklerimizin ve ortaklarımızın terörizmi durdurmak ve aşırılığa karşı koymak için herkesin kabul ettiği bir hedef doğrultusunda birlikte çalıştıklarında daha güçlü olduklarına inanıyoruz” dedi.
Tillerson,"Tansiyonu düşürmek, bu sürece yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.
Öte yandan, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt aracılığıyla Katar’a 13 maddelik bir talep listesi sunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN