ABD, Esad rejiminin hava saldırılarına ilk kez onay verdi

ABD, Esad rejiminin hava saldırılarına ilk kez onay verdi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Esad rejiminin ateşkes süresince el-Kaide bağlantılı grupları vurabileceğini söyledi. Böylece ABD ilk kez rejimin hava operasyonlarını onaylamış oldu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de dün akşam saatlerinde yürürlüğe giren ateşkesin ardından Esad rejiminin hava saldırılarını onaylayabileceklerini söyledi. Bu açıklama, altıncı yılına giren Suriye iç savaşında ilk kez bir Amerikan yetkilisinin Esad rejimiyle dolaylı işbirliği yapmaya yönelik bir açıklaması olarak kabul ediliyor.

Ateşkese ilişkin açıklamada bulunan Kerry, Esad rejiminin muhalifleri vurmaması gerektiğini, ancak belirli bölgelerde el-Kaide bağlantılı gruplara hava saldırıları düzenlemeye devam edebileceğini belirtti. Kerry bu bölgelerin nereleri kapsadığı hakkında net bir açıklama yapmadı. Esad rejimi, daha önce ABD tarafından el-Kaide bahanesiyle ılımlı muhalif grupları vurmakla eleştiriliyordu.

Suriye'de dün akşam günbatımından itibaren ülke genelinde ateşkes başladı. Ateşkes, IŞİD ve el-Kaide bağlantılı grupları kapsamıyor.

WASHINGTON/AP

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN