ABD ile Rusya 'Suriye' ateşkes tarihi konusunda anlaştı

ABD ile Rusya 'Suriye' ateşkes tarihi konusunda anlaştı

ABD ve Rusya Suriye'de uygulanması planlanan ateşkesin tarihinde anlaştı. Batılı kaynaklara göre ateşkesin, 27 Şubat tarihinde başlaması bekleniyor.

ABD ve Rusya Suriye'de uygulanması planlanan ateşkesin tarihinde anlaştı. Batılı kaynaklara  göre ateşkes, 27 Şubat tarihinde başlayacak ve 5 gün sürecek. El Nusra ve IŞİD anlaşmanın dışında yer alıyor.

"Uluslararası güvenceler çervesinde anlaşma sağladı"

Suriyeli muhaliflerin ana temsilcisi konumundaki Yüksek Müzakere Komitesi'nin koordinatörü Riyad Hicab, geçici ateşkes konusunda şartlı bir anlaşma sağlandığını belirtti. Suriye eski Başbakanı Hicab, anlaşmanın, "uluslararası güvenceler" çerçevesinde olacağını sözlerine ekledi.

Suudi destekli Yüksek Müzakere Komitesi, Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği toplantıda, ABD ve Rusya'nın sunduğu ateşkes planını görüşüyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN