ABD, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i yaptırım listesine ekledi

ABD, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i yaptırım listesine ekledi

ABD Hazine Bakanlığı, birkaç aydır süren tehditlerin ardından İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e yönelik yaptırım kararını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ise, Zarif'in Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) hakkındaki müzakerelerde temas edilecek birincil isim olarak görülmeyeceğini duyurdu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaptığı açıklamada, "Cevad Zarif, İran liderinin pervasız gündemini uygular ve rejimin dünyadaki başlıca sözcüsüdür. ABD, İran rejimine son davranışının kabul edilemez olduğuna dair net bir mesaj gönderiyor" dedi.

Karar, ABD ile İran ilişkileri açısından kritik bir dönemeci ifade eden, Basra Körfezi'nde 'seyrüsefer özgürlüğünü korumak' ve 'İran saldırganlığıyla mücadele etmek' amacıyla çokuluslu bir deniz misyonu oluşturma kararının ardından geldi.

Söz konusu yaptırım, Zarif'i ABD'ye seyahatten ve ABD üzerinden banka işlemi yapmaktan alıkoyuyor.

'YAPTIRIMLA ŞAHSİ BİR SORUNUM YOK'

Bakan Zarif, bu ayın başında New York Times (NYT) gazetesine yaptığı açıklamada, İran dışında mülk veya banka hesabı olmadığını söylemişti. Zarif, "Bu yüzden olası yaptırımlarla şahsi bir sorunum yok" demişti.

Kendisine yönelik herhangi bir yaptırımın, kendisinin iletişimini kısıtlayabileceğine işaret eden Zarif, "Bunun kime hizmet edeceğine dair şüphelerim var. Bu, kesinlikle Washington'da bilgili bir şekilde karar verilmesi ihtimalini kısıtlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN