ABD ordusu yeniden Suriye-Türkiye sınırında

ABD ordusu yeniden Suriye-Türkiye sınırında

Reuters, Beyaz Saray'ın Suriye'den asker çekme kararının ardından ilk kez ABD güçlerinin Türkiye-Suriye sınırında devriyeye çıktığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den asker çekme kararının ardından ilk kez, ABD ordusuna bağlı zırhlı araçlar Suriye-Türkiye sınırında devriye attı.

Reuters haberinde, ajansa konuşan SDG'li bir kaynağın da ABD askerlerinin devriye attığını doğruladığını vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Ekim'de Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesi için talimat verdiğini duyurmuştu. Bu kararın ardından Türkiye, 9 Ekim'de Suriye'deki terör unsurlarına karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı.

17 Ekim'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türk heyeti, AnkaraAda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığındaki üst düzey Amerikan heyetini ağırlamıştı. Bu görüşmede ABD ile Türkiye anlaşmaya varmış ve YGP güçlerinin Tel Abyad ile Resulayn arasındaki sınır hattından çekilmesi karşılığında harekata ara verilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN