ABD seçimlerinde paniğe neden olan robotik ses

ABD seçimlerinde paniğe neden olan robotik ses

ABD’de oy verme işlemleri devam ederken, ülkede evleri arayarak mesaj bırakan robotik bir ses ülke genelinde paniğe sebep oldu. Kaynağı belli olmayan bu ses, sonuçlar hemen belli olmazsa ülkede "kaos çıkabilir" yorumunu akla getirdi.

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinin ardından ortaya çıkabilecek sokak olayları nedeniyle başkent Washington DC'de ve Beyaz Saray çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı

Washington DC'de mayıs ve haziran aylarında George Floyd gösterileri sırasında yağmalanan iş yerlerinin camları, seçim sonrası çıkabilecek olaylara karşı ahşap plakalarla kapatıldı.

Beyaz Saray çevresindeki birçok cadde ve sokağın yanı sıra Beyaz Saray'ın karşısındaki Lafayette Park ve arkasındaki Ellipse Park giriş çıkışa kapatıldı.

Ayrıca Beyaz Saray'ın çevresindeki tüm binaların ve sokakların etrafına yüksek demir çitler konuldu.

"EN YÜKSEK KATILIMLI SEÇİM"

Demokrat aday Biden, Philadelphia'da konuştu. Kalabalığa seslenen Biden "Amerikan tarihindeki en yüksek katılımı bu seçimde göreceğiz" dedi.

ROBOTİK SES PANİĞE NEDEN OLDU

Ülkede seçimlerin devam ettiği sırada, evleri arayarak mesaj bırakan robotik bir ses ülke genelinde paniğe sebep oldu. "Güvende kalın, evde kalın" diyen ve kaynağı bulunamayan mesaj, seçim sonuçları hemen belli olmazsa ülkede "kaos çıkabileceğine" dair yapılan yorumları akla getirdi.

abd-secimleri.jpg

"EZİCİ BİR ZAFERE ULAŞACAĞIZ"

Donald Trump'ın kampanya danışmanı Kayleigh McEnany, "Kampanyamızın bu akşam ezici bir zafere ulaşacağına inanıyoruz" dedi.

abd-secimleri3.jpg

AÇILAN İLK SANDIKLARDAN BIDEN ÇIKTI

İlk sandıklar ülkenin en doğusundaki Vermont eyaletinde yerel saatle 5.00'te, Türkiye saatiyle 13.00'te açıldı. İlk sonuçlar, bir seçim geleneği olan iki köyden geldi. Geleneğe uygun olarak New Hampshire eyaletindeki iki köyde gece yarısından itibaren başladı. Kanada sınırındaki Dixville Notch ve Millsfield köylerindeki seçmenler, yerel saatle 24.00'ten itibaren oy kullanmak için sandık başına gitti. 

Köylerde oy verme işlemi hızla sonuçlanırken sandıklar açıldı. Dixville Notch kasabasında kullanılan beş oyun tamamını Demokrat Parti adayı Joe Biden kazandı. Millsfield'de ise Cumhuriyetçi Parti adayı Başkan Donald Trump 16 oy kazanırken Biden beş oyda kaldı. 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN