ABD Suriye'de BMGK önlem alması ile askeri mücadele yapacağını açıkladı

ABD Suriye'de BMGK önlem alması ile askeri mücadele yapacağını açıkladı

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BMGK'nın Suriye'de gerekli askeri önlemleri almaması durumunda, bu görevi ABD'nin yerine getireceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BMGK'nın Suriye'de gerekli askeri önlemleri almaması durumunda, bu görevi ABD'nin yerine getireceğini söyledi.

BM ASIM ATMAZSA...

Haley, Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Suriye'de aralarında çocukların da bulunduğu kimyasal silah saldırısından, Rusya ve Suriye rejimini sorumlu tuttu. ABD'nin, Suriye'de süregelmekte olan iç savaş sorununu çözmek için asker kullanma seçeneğine açık olduğunu söyleyen Haley, "BM, sorumluluğunu yerine getirmekte arka arkaya başarısız olunca, devletlerin hayatında kendi önlemlerini almak zorunda kaldıkları zamanlar vardır. Kurbanlar adına umarım ki, konseyin öteki üyeleri bir şeyler yapmak istiyordur" dedi.

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN