ABD terör örgütü YPG'ye yine sağlık malzemesi gönderdi

ABD terör örgütü YPG'ye yine sağlık malzemesi gönderdi

Türkiye, dünyada en ölüm ve vaka sayısına sahip ülke ABD'ye iki kez üst üstüne tıbbi malzemeler taşıyan askeri kargo uçağı gönderdi. İkinci uçak henüz yoldayken, ABD'nin Suriye'de terör örgütü YPG'ye bir kez daha yardım ettiği ortaya çıktı. İçinde tıbbi malzemelerin bulunduğu öğrenilen TIR'lar, PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke'ye ulaştırıldı.

Türkiye, dünyada en ölüm ve vaka sayısına sahip ülke ABD'ye iki kez üst üstüne tıbbi malzemeler taşıyan askeri kargo uçağı gönderdi. İkinci uçak henüz yoldayken, ABD'nin Suriye'de terör örgütü YPG'ye bir kez daha yardım ettiği ortaya çıktı.

ORTAK GÖREV GÜCÜ DUYURDU

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü, resmi Twitter hesabından PKK/YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurdu.

Malzemelerin PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı. Ancak miktarları belirtilmedi.

Malzemelerin, terör örgütü IŞİD üyelerinin tutulduğu hapishanelerde kullanılacağı aktarıldı.

ABD, nisan ayı başında da terör örgütü PKK/YPG'ye 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını açıklamıştı. Terör örgütü ise gönderilen malzemelerin yetersiz ve sevkıyatın yavaş olduğunu savunmuştu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden ABD'ye tıbbi yardımlarını taşıyan ikinci askeri kargo uçağı dün Ankara'dan havalanmıştı.

Türkiye, Kovid-19'la mücadeleye destek amacıyla dünya genelinde salgından en fazla etkilenen ülkelerden ABD'ye, maske, koruyucu sağlık malzemesi, tulum ve dezenfektan olmak üzere önleyici sağlık malzemesi göndermişti.

Türkiye'nin ABD'ye tıbbi yardımını taşıyan uçak, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile Türk ve ABD'li askeri yetkililer tarafından uğurlanmıştı. Türkiye, 2 gün önce de ABD'ye tıbbi yardım malzemesi göndermişti.

Akif Beki'nin 'Türkiye’den alırken YPG’ye vererek ne yapmak istemektedir ABD?' başlıklı yazısına ulaşmak için tıklayın

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN