ABD, YPG için 700 terörist eğitti

ABD, YPG için 700 terörist eğitti

ABD, Suriye'de büyük kısmı Arap 700 kişiyi eğiterek terör örgütü YPG/PKK'nın saflarına kattı. AA'nın haberine göre Türkiye sınırından uzak bölgelerde kurulan kamplarda ABD'li danışmanlar askeri, YPG/PKK'lılar ise ideolojik eğitim verdi. Reuters ise geçen hafta YPG'nin ABD ile varılan ortak mutabakat sonrası Türkiye sınırından silah ve kuvvetlerini çekmeye başladığını duyurmuştu.

Suriye'nin kuzeydoğusunu işgal eden YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle son birkaç ayda 700 teröristi eğitti. Daha önce Türkiye sınırındaki Ayn İsa ve Tel Abyad'da verilen eğitimler, ABD ve Türkiye arasında başlayan güvenli bölge görüşmelerinden sonra güney ve doğu kesimlerdeki kamplara taşındı.

YPG'DEN ARAPLARA İDEOOLOJİK EĞİTİM

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Haseke iline bağlı Şeddadi beldesi, Rakka il merkezinin kuzeyi ve Tabka’da ABD'li askeri danışmanların eğittiği yaklaşık 700 terörist, YPG/PKK saflarına katıldı.

Büyük kısmı Arap kökenli bu kişilere ideolojik eğitimi ise YPG/PKK verdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) alınan bilgiye göre, söz konusu eğitimde iç güvenlik, el yapımı patlayıcı tespit ve imha eğitimi, kontra-terör konularında danışmanlık veriliyor.

REUTERS: YGP TÜRKİYE SINIRINDAN ÇEKİYOR

YPG'nin ABD ile varılan ortak mutabakat sonrası Türkiye sınırından silah ve kuvvetlerini çekmeye başladığı duyurulmuştu.

Reuters'ın haberine göre, PKK bağlantılı güçlerin Suriye'nin Türkiye sınırından çekilme kararının Ankara ile Washington arasında süren görüşmeler kapsamında gerçekleştiği belirtildi.

Terör örgütü YPG, Suriye'nin kuzeyindeki bazı noktalardan güçlerini ve ağır silahlarını çekmeye başladı. Reuters'ın haberine göre, PKK bağlantılı güçlerin Suriye'nin Türkiye sınırından çekilme kararının Ankara ile Washington arasında süren görüşmeler kapsamında gerçekleştiği belirtildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN