ABD’de 7 kişi, korona yardımını lüks araca yatırdı

ABD’de 7 kişi, korona yardımını lüks araca yatırdı

ABD’de 7 kişilik bir örgüt, sahte belge kullanarak 16 milyon dolarlık koronavirüs yardımı aldı. Örgüt üyelerinin paralarla lüks araba ve ev aldığı ortaya çıktı.

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde yaşayan 6 kişi, İllinois eyaletindeki başka bir kişi ile işbirliği yaparak, destek programı aracılığıyla 30 milyon dolarlık kredi başvurusunda bulundu.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kişiler, sahte vergi ve ödeme belgeleri, banka hesap bilgileri ile resmi makamları yanıltacak başka doküman sunarak destek almak için başvuruda bulundu.

Bakanlık, başvurularda örgüt içindeki bir kişinin 86 yaşındaki annesi de dahil olmak üzere onlarca sahte çalışan için para talep edildiğini söyledi.

ŞÜPHELİLERE 16 MİLYON DOLAR ÖDENDİ 

ABD'de, federal hükümet tarafından salgın sürecinde küçük işletmelere ve şirketlere destek vermek amacıyla açıklanan kredi destek paketinden 30 milyon dolar (231.3 milyon lira) talep eden şüphelilere 16 milyon doların (103.4 milyon lira) ödendiği belirtildi.

GÖZALTINA ALINDILAR 

Yetkililer, olay sonrası İllinois’te 41 yaşındaki Siddiq Azeemuddin, Houston’da ise Amir Aqeel (52), Pardeep Basra (51), Rıfat Bajwa (51), Mayer Misak (40), Mauricio Navia (41) ve Richard Reuth (57) isimli kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Yakalananların her biri dolandırıcılıkla suçlanırken, Siddiq Azeemuddin ve Amir Aqeel’in ayrıca kara para aklama’dan da suçlandığı belirtildi. Öte yandan Lamborghini ve Porsche arabalar da dahil olmak üzere 45 mülke el konuldu.

Başsavcı Ryan Patrick, olayla ilgili yaptığı açıklamada “Bazı dolandırıcılar para çalmak için en karmaşık planları oluşturuyor. Bu insanlar, yaratıcılıklarını ve çabalarını yararlı bir işe harcasalar ne kadar üretken olabileceklerini bir düşünün” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN