ABD'de ikinci el konut satışları patladı

ABD'de ikinci el konut
satışları patladı

ABD’de ikinci el konut satışları mayısta yüzde 5,1 artışla beklentilerin üstünde gerçekleşti. Ayrıca ortalama konut fiyatlarının mayısta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,9 artarak 228 bin 700 dolara yükseldi

ABD’de ikinci el konut satışları mayısta yüzde 5,1 artışla beklentilerin üstünde gerçekleşti. 

National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan verilerine göre, ikinci el konut satışları mayısta bir önceki aya oranla yüzde 5,1 artarak 5 milyon 35 bin adet oldu. Bu sonuçla, Kasım 2009'dan bu yana en yüksek 2. artışını kaydeden satışlara yönelik piyasa beklentisi ise yüzde 4,8 artış yönündeydi.

Bu arada, nisan ayına ilişkin ikinci el konut satışları ise 5 milyon 4 binden 5 milyon 9 bine revize edildi.

Veriler, ayrıca ortalama konut fiyatlarının mayısta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,9 artarak 228 bin 700 dolara yükseldiğini ortaya koydu. ABD'de ikinci el konut fiyatları yükselişini son 39 aydır sürdürüyor.

Konut sektöründeki arz hala sıkıntılı

NAR'ın Başekonomisti Lawrence Yun, satışlara ilişkin "Mayıs satışlarındaki güçlü artış, daha fazla ev sahibinin evini satışa çıkarmasıyla ve böylece alıcılara daha fazla seçenek sunulması sayesinde ülke geneline dağıldı" açıklamasını yaptı. 

Bununla birlikte konut sektöründeki arzın halen kısıtlı olduğuna işaret eden Yun, ikinci el ev fiyatlarının yeni konut başlangıçlarında güçlü artış olmadığı müddetçe artmaya devam edeceği öngörüsünde bulundu. 

Öte yandan, Yunanistan müzakerelerinde izlenen iyimser atmosferle birlikte güne yükselişle başlayan New York borsası, beklentilerin altında kalan ikinci el konut satışları verisinin ardından alış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN