ABD'de polisin boynuna bastırdığı Quinto hayatını kaybetti

ABD polisinin 5 dakika boyunca boynuna bastırdığı Filipin asıllı Quinto'nun hayatını kaybetmesinin ardından tepkiler çığ gibi büyüyor.

ABD'de Kaliforniya'nın Antioch bölgesinde, 2020'de gözaltına alınırken "Nefes alamıyorum" demesine rağmen polis tarafından boğazına bastırılarak öldürülen George Floyd'u akıllara getiren bir diğer olay yaşandı.

Ailesinin aktarımına göre 23 Aralık 2020'de polis, eski asker Angelo Quinto'yu gözaltına alırken 5 dakika boyunca boynuna bastırdı. 30 yaşındaki Quinto 3 gün sonra hayatını kaybetti.

POLİS ZORLA ALDI

Kız kardeş Isabella Collins 23 Aralık 2020'de anksiyete, depresyon ve paranoyadan musdarip Quinto'nun annesine zarar vermesinden korktuğu için polisi aradı. Yine ailenin anlattığına göre annesi oğlunu sakinleştirmeyi başardı ama eve gelen polis ne olup bittiğini anlamaya çalışmadan, Quinto'yu 'annesinin kollarından zorla alarak' yere yatırdı ve 5 dakika boyunca boynuna diziyle bastırdı. Bilincini kaybeden Quinto yerel bir hastaneye kaldırıldı, 3 gün sonra da öldü.

'LÜTFEN BENİ ÖLDÜRMEYİN'

Quinto'nun kız kardeşinin cep telefonu ile yaptığı kamera kaydında, Quinto'nun hareketsiz yerde yattığı, sedyeyle ambulansa taşınırken yüzünün kanlar içinde olduğu ve sağlık görevlilerinin kendisine kalp masajı yaptığı görüldü.

Quinto'nun annesi Cassandra Quinto- Collins, oğlunun yere yatırılırken "Lütfen beni öldürmeyin" diye tekrarladığını aktardı. Oğlunun polis gelene kadar çoktan sakinleşmiş olduğuna dikkat çeken Quinto- Collins, "Polise güvendim çünkü ne yaptıklarını biliyor olduklarını düşündüm. Ama oğlum pasif bir durumdaydı, tehdit ya da tehlike teşkil etmediği belliydi. Ona böyle davranmalarına hiç gerek yoktu" diye sitem etti.

Kız kardeş Collins de polisi aramış olmaktan dolayı pişman: "Dedektiflere 'Polis yerine arayabileceğim başka birileri var mıydı?' diye sorduğumda olmadığını ve benim polisi arayarak doğru olanı yaptığımı söylediler. Ama doğru şeyi yapmak ağabeyimin ölümüyle sonuçlanmamalıydı."

Öte yandan olayın üstünden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen polisin basın açıklaması yapmadığının altını çizen aile avukatları, Antitoch Polis Departmanı'ndan 45 gün içince yanıt gelmediği taktirde federal dava açacaklarını açıkladı.

Contra Costa İlçe Şerif Ofisi Quinto'nun ölüm sebebinin hala net olmadığını, konunun İlçe Bölge Savcılığı tarafından soruşturulduğunu söylemekle yetindi.

Ölümü polis tarafından 25 Ocak'ta ilan edilen Quinto'nun resmi ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN