ABD'de seçmenler Trump'ı dinlemedi: Milyonlarca kişi postayla oy kullandı

ABD'de seçmenler Trump'ı dinlemedi: Milyonlarca kişi postayla oy kullandı

ABD'de 3 Kasım'daki seçime kısa bir süre kala 90 milyon seçmen erken oy kullandı. Kullanılan erken oyların 57 milyonu Başkan Trump'ın 'güvenli değil' dediği posta yoluyla verildi.

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak seçimlere kısa bir süre kalmışken 90 milyon kişi erken oy kullandı.

ABD seçime giderken posta yoluyla kullanılan oyların sayısı 57 milyonu geride bıraktı. Yaklaşık 33 milyon kişi de seçim merkezlerinde oylarını bire bir kullanma yolunu tercih etti.

TOPLAM OYLARIN YARISINDAN FAZLA

Kullanılan erken oyların 2016 başkanlık seçiminde kullanılan toplam oyların yüzde 65,3'üne denk geldiği belirtildi.

California 9 milyon 763 bin, Teksas 9 milyon 669 bin ve Florida 8 milyon 294 binden fazla oyla ülkede erken oylamanın en fazla yapıldığı eyaletler olarak öne çıkarken, posta yoluyla oylama için ülke genelinde seçmenlerin 91 milyondan fazla oy pusulası talep ettiği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı açıklamalarda postayla oy kullanmanın güvenli olmadığını, seçmenlerin seçim merkezine giderek oy kullanmaları gerektiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN