ABD'de yerel polise yetki sınırlaması

ABD'de yerel polise yetki sınırlaması

ABD Başkanı Biden ve ekibinin özel hapishanelerin sayısını azaltmayı ve polisin askeri teçhizat kullanımına sınırlama getirmeye hazırlandığı öğrenildi. Planın şimdiden Demokrat partili Kongre üyelerine gönderildiği duyuruldu.

ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimi özel hapishanelerin kullanımını azaltarak, askeri teçhizatın yerel kolluk kuvvetleri tarafından kullanılmasına yeni sınırlama getirmeye  hazırlanıyor. 

Reuters’ın Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Biden ve ekibinin Donald Trump'ın tartışmalı politikalarını iptal ederek ceza adaleti reformunu yeniden düzenlemeyi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırksal eşitsizliği azaltma veya ortadan tamamen kaldırma yönünde çaba yürüttüğü belirtildi.

Beyaz Saray tarafından Demokrat Partili Kongre üyelerine  gönderilen taslak planda, Biden yönetiminin eski Başkan Barack Obama döneminde yürürlükte olan politikalara geri dönmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

OBAMA DÖNEMİNE GERİ DÖNMEK HEDEFLENİYOR

2014 yılında Ferguson'da siyahi bir gencin polis tarafından vurulmasının ardından eski başkan Obama tarafından federal hükümetin askeri teçhizatlarının yerel kolluk kuvvetleri tarafından kullanılmasına kısıtlama getirmişti.

Öte yandan Obama döneminde polisin kullanacağı ekipman türlerine sınırlama getirilmişti. Özel cezaevlerinin kullanımının azaltma hamlesi de  dönemin Başsavcı Yardımcısı Sally Yates tarafından savunulan Obama dönemi politikası olarak biliniyor

FLOYD'UN ÖLDÜRÜLMESİ REFORM ÇAĞRILARINI YÜKSELTTİ

ABD, Minneapolis eyaletinde George Floyd da dahil olmak üzere, polis tarafından siyah erkek ve kadınların öldürülmesi üzerine 2020'de sokak protestolarıyla sarsıldı.

Floyd'un ölümü, hem Siyah toplulukların nasıl kontrol altına alındığı hem de hapsedildiği konusunda sistemik ırkçılığı ele almak için reform çağrılarının ateşlenmesine yardımcı oldu. 

Bununla birlikte, Biden daha önce zorunlu asgari cezaların kullanımını azaltma sözü vermişti bu politika Obama yönetimi tarafından da dayatıldı, ancak daha sonra Trump göreve geldikten sonra iptal edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN