ABD'den Çin'e seyahat uyarısı: Huber eyaletine sakın gitmeyin

ABD'den Çin'e seyahat uyarısı: Huber eyaletine sakın gitmeyin

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin'e seyahat etmeyi düşünen vatandaşlarına salgın nedeniyle seyahat planlarını gözden geçirmelerini istedi. Bakanlık açıklamasında, vatandaşların Çin'in Hubey eyaletine ise seyahat etmemeleri talebinde bulundu.

ABD yönetimi, Çin'e seyahat etmeyi düşünen vatandaşlarına, bu ülkede yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle seyahatlerini gözden geçirmeleri ve virüsün kaynağı olan Hubey eyaletine seyahat etmemeleri çağrısında bulundu.

HUBER'E SAKIN GİTMEYİN

ABD Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklamayla 23 Ocak'ta yaptığı Çin'e seyahat uyarısını güncelleyerek 3 nolu risk kategorisine yükseltti.

Buna göre Çin'e gitmek isteyen ABD vatandaşlarına, söz konusu ülke genelinde yayılan koronavirüs nedeniyle 'seyahatlerini yeniden gözden geçirmeleri' çağrısında bulunuldu. Açıklamada ayrıca, ölümcül virüs riski sebebiyle Çin'in Hubey eyaletine ise ABD vatandaşlarının seyahat etmemeleri istendi.

NE OLMUŞTU?

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve salgına dönüşen yeni tip koranavirüs (2019-nCoV) nedeniyle ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 106'ya çıkmıştı.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN