ABD'den hokus pokus: Cami katliamında sağlamı gösterdi, yıkığı sakladı

ABD'den hokus pokus: Cami katliamında sağlamı gösterdi, yıkığı sakladı

ABD Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı fotoğrafta, sağlam olan eski bir camiye işaret edilirken, yanındaki vurulan caminin durumu dikkatten kaçırıldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’nin Halep ile İdlib kentleri sınırında yer alan Cina köyünde bir hava saldırısı düzenlediğini ancak bir camiyi değil, hemen yanındaki binayı hedef aldıklarını iddia etti. Ancak Pentagon'un paylaştığı fotoğrafta, sağlam olan eski bir camiye işaret edilirken, yanındaki vurulan caminin durumu dikkatten kaçırıldı.

Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında Sözcü Albay Jeff Davis, Halep'in Etarib ilçesindeki Cina köyünde vurulan cami ile igili değerlendirmeler yaptı.

ALBAY DAVİS: CAMİYİ VURMADIK

Sözcü Davis, “Bizim bir camiyi hedef aldığımıza dair haberler var. Tabi ki hedef almadık ve asla böyle bir şey yapmayız.” ifadelerini kullandı. Davis, saldırı alanıyla ilgili gazetecilere gösterdiği bir fotoğrafta, vurulan binanın camiden büyük olduğunu ve caminin hemen yanında yer aldığını savundu.

Ancak Davis, vurulan binanın camiyle nasıl bir ilişkisi bulunduğunu bilmediklerini ifade etti.

"EL KAİDE TOPLANTISI VARDI"

”Burada bir süredir izini sürdüğümüz bir El Kaide toplantısı vardı.” şeklinde konuşan Davis, El Kaide’nin söz konusu binayı ne zamandan beri ve ne için kullandığını bilmediklerini kaydetti. Davis bölgeyi “El Kaide’nin güvenlik bölgesi” olarak nitedi.

Vurdukları binada üst düzey El Kaide mensuplarının bulunduğunu öne süren Davis, operasyonda “düzinelerce” kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Sözcü ayrıca, öldürülenler arasında sivillerin bulunmadığını ancak yapılan haberler üzerine ABD’nin sivil kayıplarla ilgili iddiaları incelediğini aktardı.

Saldırının videosunu yayınlamayacaklarını ancak ellerindeki fotoğrafı paylaşacaklarını kaydeden Davis, gösterilen fotoğrafın saldırıdan ne kadar zaman sonra çekildiğine ve aynı alan üzerinde en son ne zaman uçuş yapıldığına yönelik sorulara ise cevap vermedi.

Saldırının yerel saatle 19.00 civarında yapıldığını açıklayan Davis, uçakların nereden kaldırıldığı sorularını da yanıtsız bıraktı.

PENTAGON ESKİ VE BOŞ CAMİYİ İŞARET EDİYOR

Köydeki camiyi yerinde gören AA muhabirinin bildirdiğine göre, Pentagon'un paylaştığı fotoğrafta, hedef alınan yapının hemen yanında ve yolun karşısında yer alan küçük yapı, aslında eski ve boş olan cami.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN