ABD'den IKBY açıklaması: Kararı memnuniyetle karşılıyoruz

ABD'den IKBY açıklaması: Kararı memnuniyetle karşılıyoruz

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptığı paylaşımda IKBY'nin kararını memnuniyetle karşıkladıklarını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heatner Nauert, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), "ateşkesin sağlanması ve IKBY'deki tüm askeri operasyonların acilen durdurulması" teklifini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

"DİYALOG ADIMLARI ATILMALI"

Nauert, paylaşımında "IKBY'nin ateşkesin sağlanması ve askeri operasyonları durdurmasına ilişkin yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Atılması gereken yeni adımlar sükunet ve diyalogtur." ifadelerine yer verdi.

IKBY'NİN AÇIKLAMASI

IKBY'den yapılan yazılı açıklamada, "ateşkesin sağlanması ve IKBY'deki tüm askeri operasyonların acilen durdurulması, 25 Eylül'de yapılan referandum sonuçlarının dondurulması ve IKBY ile merkezi yönetim arasında Irak Anayasası temelinde diyaloğa başlanması" önerisini sunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN