ABD'de yemin töreni öncesi 'dış güvenlik tehdidi' alarmı

ABD'de yemin töreni öncesi 'dış güvenlik tehdidi' alarmı

ABD’de Biden’ın yemin töreni öncesi Kongre binasına güvenlik tehdidi nedeniyle giriş ve çıkışlar kapatıldı. Alarmın kongre dışında evsizlerin kaldığı bölgede çadırda çıkan yangın nedeniyle verildiği öğrenilirken itfaiye görevlileri yangına müdahale edildiğini ve alevlerin söndürüldüğünü duyurdu.

Çarşamba günü gerçekleşecek devir teslim töreni öncesi Washington D.C. sokaklarında hareketli dakikalar yaşandı.

Joe Biden’ın yemin töreni için prova gerçekleştirildiği sırada, ABD’de kongre binasının güvenlik tehditleri nedeniyle giriş çıkışlara kapatıldı.

Pencerelerden ve kapılardan uzak durun çağrısı yapılırken, kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiği görüldü.

yangin-001.jpg

PROVAYA KATILANLAR TAHLİYE EDİLDİ

ABD polisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Joe Biden’ın yemin töreni provası esnasında tanımlanamayan bir güvenlik tehdidi oluştuğu bildirildi.

Öte yandan Biden’ın tören provasına katılanların ise tahliye edildiği duyuruldu.

YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

Alarmın kongre binası dışında evsizlerin kaldığı bölgede çadırda çıkan yangın nedeniyle verildiği öğrenildi.

Dumanlarla ilgili açıklama yapan itfaiye görevlileri, yangına müdahale edildiğini ve alevlerin söndürüldüğünü belirtti. Gelişmelerin ardından çalışmalar tekrar başladı.

NE YAŞANDI? 

ABD Kongresi'nde 6 Ocak'ta yaşanan baskında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. FBI'ın devam eden soruşturma sürecinde en az 160 kişiye karşı dava açıldığı bildirilmişti.

Demokratların "isyana teşvik"le suçladığı ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesi, Temsilciler Meclisindeki oylamada kabul edilmişti. Trump'ın Kongre olayları kapsamında suçlu olup olmadığına Senatoda yapılacak oylamada karar verilecek.

ABD'de iktidar değişimi, güvenlik riskleri açısından en kritik süreç olarak değerlendiriliyor. 

ABD'de seçim sürecindeki gerginlikler ve 6 Ocak'ta Kongre'de yaşanan şiddet olaylarının gölgesinde gerçekleşecek Başkanlık Yemin Töreni için başkent Washington'da ve Savunma Bakanlığında (Pentagon) son yıllarda benzeri görülmemiş güvenlik önemleri alındı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN