ABD'den YPG açıklaması: Silah desteğinin düzeyinde ayarlamalar yapacağız

ABD'den YPG açıklaması: Silah desteğinin düzeyinde ayarlamalar yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Rakka’daki operasyonların önemli aşamasının tamamlanmasıyla birlikte, "yerel güçlere verdikleri desteğin düzeyinde ayarlamalar yapılacağını" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda açıklama yapan Brett McGurk'e bir gazeteci, ABD Başkanı Donald Trump'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında terör örgütü YPG'ye verilen silah desteğiyle ilgili yapılan görüşmeyi sordu. 

McGurk bazı teçhizatları sınırlı şekilde verdiklerini kaydetti. Bu süreçte NATO müttefiki Türkiye'ye karşı çok şeffaf olduklarını vurguladı.

AYARLAMA YAPACAĞIZ

"Yerel güçlerle çalışmak için Suriye’de kalmayı sürdüreceğiz. Eğitmekte olduğumuz Rakka’nın iç güvenlik gücü Suriye Demokratik Güçleri ile çalışmaya devam etmemizi sağlayacak bir güç. Ancak yıllar geçtikçe kampanya başlarken verdiğimiz desteğin biçiminde yeni düzenlemeler olacaktır. Bu çok olağan bir durum. Zaten plan her zaman buydu ve Rakka kararı öncesinde bunu Türklere söyledik. Bu önümüzdeki yıl da bir şekilde devam edecek."

Suriye’de kalmaya devam ettiğimiz sürece yerel aktörlerle çalışmayı sürdüreceğiz. Yerel halkın kendi yaşadıkları bölgelerde söz sahibi olmasını istiyoruz. Bunu yaparken de Türkiye ile tam bir şeffaflık içinde olmaya devam edeceğiz.

Suriye'deki varlıklarını devam ettireceklerinin altını çizen Trump'ın IŞİD özel temsilcisi McGurk, yıllar geçtikçe desteğin türünde ayarlamalar yapılmasının doğal olduğunu belirtti.

ABD'li yetkili IŞİD'in zayıflatılmasına karşın Suriye'de halen yapılacak çok iş olduğu uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN