ABD'den YPG'ye cesaret aşısı! Yine tebrik ettiler

ABD'den YPG'ye cesaret aşısı! Yine tebrik ettiler

Yeni yönetimle ABD-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfanın açıklaması beklenirken, bir önceki dönemde olduğu gibi Washington yönetiminden yine tartışılacak hamle geldi. Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı, Kobani'nin terör örgütü IŞİD'den alınmasının 6'ncı yıldönümünde YPG'yi kutladı: Kürt savaşçılar Kobani'yi kurtardı, IŞİD'in yenilmez olmadığını gösterdi.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), resmi Twitter hesabından terör örgütü IŞİD'in Ayn el Arab'tan (Kobani) çıkarılması dolayısıyla 'Happy (Mutlu) Kobani Özgürlük Günü' mesajı paylaştı.

CENTCOM, Irak ve Suriye’de IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun oluşturduğu 'Doğal Kararlılık Operasyonu'nun (Operation Inherent Resolve-OIR) Sözcüsü Albay Wayne Marotto da benzer bir paylaşımda bulundu. 

"KÜRT SAVAÇILAR KOBANİ'Yİ KURTARDI"

Marotto, 26 Ocak'ta Twitter'dan paylaştığı kutlama mesajında en büyük bileşenini terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) tebrik etti:

"Bugün Kobani'nin Kurtuluş Günü. 26 Ocak 2015’te Doğal Kararlılık Operasyonu’nun hava desteğiyle Kürt savaşçılar Kobani’yi kurtardı, DEAŞ’ın yenilmez olmadığını gösterdi ve onu stratejik bir hedeften yoksun bıraktı. Güvenilir ve yetenekli bir ortaklık örneği gösterdikleri için Kürtleri tebrik ediyoruz."

YENİ YÖNETİM VE YPG

Yeni yönetimle ABD-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfanın açıklaması beklenirken, bir önceki dönemde olduğu gibi Washington yönetiminden yine tartışılacak hamle geldi.

Yeni Başkan Joe Biden'ın dış politika ekibinde de YPG ile Washington yönetiminin sıkı işbirliğinin sürmesi gerektiğini savunan isimler dikkat çekmişti. İlk olarak Biden'ın selefi Başkan Donald Trump ile yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle 22 Aralık 2018'de IŞİD'le Mücadele Özel Temsilciliği görevinden istifa eden Brett McGurk, yeni başkanın ekibinde 'Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü' olarak yer almıştı.

Yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken de 2017 yılında New York Times’a yazdığı makalede, Trump yönetiminin Suriye'den çekilmesine karşı çıkmış, IŞİD'in yenilgiye uğratılabilmesi için ABD'nin Suriyeli Kürtleri silahlandırması gerektiğini belirtmişti. Yeni ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise eski CENTCOM komutanı olarak PKK/YPG’yi silahlandıran kişi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN