ABD’li fotoğrafçı Omar Robles, Trump’a fotoğraflarla yanıt verdi

ABD’li fotoğrafçı Omar Robles,  Trump’a fotoğraflarla yanıt verdi

ABD’li fotoğrafçı Omar Robles, yeni başkan Donald Trump’ın “Meksika bize sorunlu insanları yolluyor” sözlerine çektiği fotoğraflarla yanıt verdi. Robles, Meksiko sokaklarında yerel dansçıları fotoğrafladı.

Ünlü fotoğrafçı Omar Robles, ayrımcılığa karşı kendine mekan olarak Meksika’yı seçti. ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın, “Meksika ülkemize en iyi insanlarını yollamıyor, bir sürü sorunu olan insanları yolluyor. Onlar da sorunlarını bize getiriyorlar” sözlerini eleştiren ABD’li Robles, çektiği fotoğraflarla Trump’ın yanıldığını tüm dünyaya göstermek istedi. Farklı ülkelerden fotoğrafladığı dansçı çalışmalarıyla ünlü olan Robles, bu kez Meksika’da yerel dansçıları çekti. Robles, FujiFilm ile kurduğu ekiple birlikte Meksika’nın başkenti Meksiko’ya giderek yerel dansçılarla bağlantı kurdu. “Kendimi bu sözlerin yanlış olduğunu, Meksika’nın ve insanlarının ne kadar güzel olduğunu kanıtlamaya adadım” diyen sanatçı, günümüzün retoriğinin bölme ve ayrımcılık üzerine kurulu olduğuna da dikkat çekti.

KÖKLÜ BİR ÜLKE

Robles, “Geleneklerinin zenginliği içinde köklü bir ülke ile karşılaştım. Her yer cesur ve canlandırıcı renklerle dolu. Dansçıların fotograflarını çekerken merakla bekleyen kişiler çekimlerime şahit olduktan sonra alkışlar sundu. Meksika halkının sıcaklığı beni cezbetti ve çektiğimiz dansçılar bana ilham kaynağı oldu” dedi.

New York’lu 35 yaşındaki fotoğrafçı Omar Robles, bale dansçılarının zarafet ve huzurunu büyük şehirlerin kaos dolu sokaklarında sergileyerek kontrast oluşturuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN