ABD'nin F-35'lerinde motor sıkıntısı: Uçuşları kısıtlandı

ABD'nin F-35'lerinde motor sıkıntısı: Uçuşları kısıtlandı

ABD'de F-35 savaş uçaklarının motorlarında yaşanan bir sıkıntı nedeniyle gösteri uçuşlarına katılmaları kısıtlandı.

ABD'nin yeni nesil savaş uçağı F-35'lerde yaşanan bir sıkıntı kısıtlamaya gidilmesine neden oldu.

Bloomberg'te yer alan haberde, Pentagon'un 398 milyar dolarlık beşinci nesil F-35 savaş uçağı programının 'Pratt & Whitney' tarafından üretilen motor tedarikinde giderek büyüyen bir sorunla karşı karşıya kaldığına dikkati çekildi.

BAZI GÖSTERİLERDE YER ALMAYACAKLAR

Hava Muhabere Komutanlığı'nın konuşlandırma ve eğitimlerde gerektiğinde F-35 savaş uçaklarının hazırda bulunması için 2021'de hava gösterilerine daha az katılacağı belirtilen haberde, bu yıl F-35'lerin 8 hava gösterisinde yer almayacağı ifade edildi.

Haberde değerlendirmesine yer verilen, ismi açıklanmayan bir savunma yetkilisi, yaşanan sorunu 'F-35A model savaş uçaklarının motorlarının hız kesmeden çalışması sonucu ısının türbin kanadı kaplamalarında erken çatlaklara ya da katmanlara neden olduğu ve bu nedenle motorların çıkarılıp tamir edilmesi gerektiği' şeklinde açıkladı.

F-35 programı biriminin Savunma Bakanlığı'nı en kötü senaryo konusunda bilgilendirdiği kaydedilen haberde, savaş uçaklarının yüzde 20'sinin 2025'e kadar motorsuz kalabileceği bilgisi yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN