ABD'nin Kaliforniya eyaletinde silahlı saldırı: 14 ölü, 18 yaralı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde silahlı saldırı: 14 ölü, 18 yaralı

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Bernardino kentinde kar maskeli ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 3 saldırgan engellilere hizmet veren sosyal tesise saldırı düzenledi. Saldırıda 14 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Saldırganlardan ikisi öldürüldü.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda en az 14 kişi öldü 5'i ağır yaralı olmak üzer 18 kişi yaralandı.

ABD'deki saldırı, San Bernandino kentindeki engellilere hizmek veren bir merkezde meydana geldi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre 3  saldırgan ağır silahlarla girdikleri sosyal hizmet binasında rastgele ateş açmaya başladı. Polis yaptığı açıklamada olayın terörle bir bağlantısı olup olmadığını hala araştırdıklarını belirtti.

Polis, durdukları araçtaki iki kişi ile çatışmaya girdi. Çatışmada, araçta bulunan iki kişinin öldürüldüğü öğrenildi.

ABD polisi: 14 kişi öldü 18 kişi yaralandı

ABD polisin yaptığı son açıklamaya göre saldırıda 14 kişi öldü 5'i ağır 18 kişi ise yaralandı. Saldırganların çelik yelek giydiği ve uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları öğrenildi. Saldırganların olay yerine bir paket bıraktığını söyleyen yetkililer bomba imha uzmanlarının olay yerine geldiğini kaydetti. 

Obama'dan silahlanmaya karşı çağrı

ABD Başkanı Barack Obama, ülkede kitlesel saldırılara yol açan türdeki silahlanmaya karşı önlemler alınması amacıyla siyasi partilerin temsilcilerine çağrı yaptı. 

Obama, en az 14 kişinin öldüğü Los Angeles yakınlarındaki silahlı saldırı sonrasında Beyaz Saray’da CBS News televizyonuna açıklamada bulundu.

15-12/03/aa_picture_20151203_6959214_high

Saldırının amacı henüz bilinmiyor

San Bernardino kentinde engellilere eğitim veren merkeze düzenlenen saldırının amacını henüz bilmediklerini belirten Obama, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Obama, Federal Araştırma Bürosu’nun (FBI) sahada yerel güvenlik güçlerine olayın aydınlatılmasına ilişkin yardımda bulunduğunu ifade ederek, ülkede ateşli silahlarla gerçekleştirilen kitlesel saldırıların dünyanın hiçbir yeriyle benzerlik göstermediğini dile getirdi.

15-12/03/aa_picture_20151203_6959198_high

Bireysel silahlanmaya karşı bir araya gelelim

"Saldırganların gerekçesini henüz bilmiyoruz ancak Amerikalıları daha güvenli kılmak için atabileceğimiz adımlar olduğunun farkındayız" diyen Obama, devletin tüm kademelerindeki her iki partinin temsilcilerinin, toplu ölümlere sebep olan silahlanmaya karşı adımlar atması için bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.

Obama, söz konusu saldırının, silah satın almak isteyen bireylerin geçmişlerinin niçin daha kapsamlı şekilde sorgulanması gerektiğinin de bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN