ABD'nin Kudüs kararını eleştiren iş adamı Riyad'da tutuklandı

ABD'nin Kudüs kararını eleştiren iş adamı Riyad'da tutuklandı

Filistin vatandaşlığı da bulunan Ürdünlü ünlü iş adamı Arap Bankası Başkanı Sabih al Masri, Riyad'a girerken gözaltına alındı.

Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre, Filistin-Ürdün vatandaşı olan Arap Bankası Başkanı Sabih al Masri, çarşamba günü Riyad'a ziyaretinde yakalandı.

GİTME UYARILARINA ALDIRMADI

Yakın çevresinin gitmemesi için uyardığı iş adamı, uyarılara kulak asmayarak Riyad'a gitti. Riyad'a iş toplantısı için giden Masri'nin tutuklandıktan sonra iki kişiyi telefonla aradığı belirtildi. Bunlar arasında Masri'nin iş ortakları ve banka yönetimi olduğu gelen bilgiler arasında.

ABD'NİN KUDÜS KARARINI ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Arap Bankası Başkanı Sabih al Masri, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştirmiş ve Ürdün de bu karara en fazla tepki gösteren ülkelerin başında yer almıştı.

17-12/16/s_2577_2
Faisal Al Nasser

SUUDİ ARABİSTAN İNTİKAM ALIYOR

Verdiği bu tepkiyle Ürdün, Suudi Arabistan ve BAE tarafından baskı altına alınmıştı. Ürdün ekonomisi üzerinde büyük etkisi olan Masri'nin neden belirtilmeden tutuklanması Suudi Arabistan'ın Ürdün'ü dizginlemek için yeni bir yönteme başvurduğu ve intikam almak için bu kararı verdiği yorumlarına neden oldu.

Suudi Arabistan'da daha önceki dalgada 11 prens ve 4'e yakın bakan tutuklanmıştı. Otoriterler, bunun yeni bir dalganın habercisi olabileceğini belirtirken, tutuklamalarla birlikte Suudi Arabistan'da veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın gücünü pekiştirmiş olacağını da belirtiyor.

  

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN