ABD'nin muaf tuttuğu 8 ülke

ABD'nin muaf tuttuğu 8 ülke

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran'a yaptırımların başladığını duyurdu. Pompeo yaptırımlardan muaf tutulacak ülkeleri açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Hazine Bakanı Mnuchin İran'a yaptırımlarla ilgili açıkladı. Pompeo, İran yaptırımlarından muaf tutulan ülkeler arasında Türkiye olduğunu da söyledi.

İŞTE O ÜLKELER

ABD'nin petrol ithalatı konusunda muafiyet uyguladığı ülkeler, Çin, Hindistan, Güney Kore, Türkiye, İtalya, Yunanistan, Japonya ve Tayvan oldu. 

Pompeo, İran'la yeni bir anlaşma yapmayı umduklarını dı belirtti. 

ABD, 50 İran bankası ve 700'den fazla İranlıyı yaptırım listesine aldı. ABD, İran Havayolları ve 65 uçağı da yaptırım listesine dahil etti. 

İran Hazine Bakanı Mnuchin, "İranlı yetkililer teröre olan desteği durdurmalı" dedi. 

8 ÜLKEYE 6 AY SÜRE 

ABD petrol ithalatı konusunda 8 ülkeye 6 ay süreyle muafiyet tanıyacak. Söz konusu ülkeler bu süre içerisinde İran'la petrol ticaretlerin en alt seviyeye indirmeye çalışacak.  Altı ay sonra durum yeniden gözden geçirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN