ABD'nin vurduğu Şayrat Hava Üssü'nden uçaklar kalktı

ABD'nin vurduğu  Şayrat Hava Üssü'nden uçaklar kalktı

ABD'nin vurduğu Şayrat Hava Üssü'nden saldırının ardından 24 saat geçmeden uçaklar kalktı. Rejim Humus'ta muhaliflere saldırdı.

ABD’nin ‘kimyasal saldırı’ gerekçesiyle Suriye’ye düzenlediği saldırının arka planı tartışılırken, 59 Tomahawk füzesiyle vurulduğu hava üssünden dün yine Suriye uçakları havalandı. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Şayrat Hava Üssü’nden kalkan uçaklar Humus kentinin doğu kırsalında muhalifleri vurdu.

Pentagon açıklamasında üsteki uçak, pist, hangar ve radar sistemlerinin yok edildiği belirtilmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasındaysa, Suriye uçaklarının saldırının üzerinden 24 saat geçmeden üsten havalanabilmesi için “İmkânsızı başardılar” ifadesi kullanıldı. Gözlemevi, uçakların kalktığı bilgisini yerel kaynaklarına dayandırdı.

Suriye yönetimin en güçlü müttefiki olan Rusya’dan dün yapılan açıklamada, 59 Amerikan füzesinin 36’sının Şayrat Üssü’nün dışına düştüğü ve Suriyeli yetkililerin bu füzeleri aradığı belirtilmişti. Bu açıklama, Rusya’nın ABD’yle ‘dalga geçmesi’ olarak yorumlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN