Abdullah Gül: Baykal'ın açıklamasını ciddiye almıyorum, lince sessiz kalınması üzücü

Abdullah Gül: Baykal'ın açıklamasını ciddiye almıyorum, lince sessiz kalınması üzücü

Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. Baykal'ın yüzde 49'un temsilcisi olabilir çıkışına cevap veren Gül, 367 kararını hatırlatarak "Ben ciddiye almadım ama üzülerek görüyorum ki alanlar olmuş" dedi. Gül, sosyal medyada kendisi ve bazı AK Partililere yönelik linç girişimlerine sessiz kalınmasını da eleştirdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'nde kıldı. Gül, camiye girişinde karşılaştığı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Namazın ardından açıklama yapan Gül, kendisiyle ilgili iddialara cevap verdi. Baykal'ın açıkmasını ciddiye almadığını belirten Gül, bazı yazarların kendisi ve AK Parti'nin kurucuları hakkındaki ağır ifadelerle ilgili "AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları içeride ve dışarıda çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında küfüre varan söylemler, edep dışı davranışlar içerisinde bulundular. Bunların nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor" dedi. 

ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM Kİ BAZILARI CİDDİYE ALMIŞ

İşte Gül’ün açıklamasından satır başları:

Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli, kendi parti içi hesapları çerçevesindejn yaptığı çeşitli taktiler. O konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Önceden de biliyorum 367 meslelerinin nasıl ortaya çıktığını. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar.

'NASIL ORGANİZE OLDUKLARINI HERKES BİLİYOR'

Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini söylemeye kalktılar. Bazı çevreler başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri kurucuları emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar ahlak dışı davranışlar edep dışı, bunların nasıl organize olduğunu herkes biliyor. Bunları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

“BUNUN KARŞISINDA DA SÜKUTU GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUM”

Doğrusu bunları da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısında da sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

'HÜKÜMETE YARDIMCI OLMAK GEREKİR, SİYASETE GİRMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM'

Bunları söyledikten sonra şunu söylemek isterim, ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonra ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi defalarca söyledim.

Ama tabi ki bütün birikimimi bilgimi tecrübemi bunları yeri geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var.

Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarımla baş bala gelerek paylaştım yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim. Şimdi baktığımızda ülke zaten yeteri kadar zaten kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içerisinde. Onun için Türkiye’nin önüne bakması gerekir.

Türkiye’nin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çıkarlarını tehdit eden gelişmeler var. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler sorunlar halkın ihtiyaçları var.

Herkesin şimdi buna yönelmesi, bunları çözmek için uğraşması bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN