Abdullah Gül'den Kudüs Mitingi’ne destek mesajı

Abdullah Gül'den Kudüs Mitingi’ne destek mesajı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yarın saat 13:00’te Yenikapı Meydanı’nda düzenlenecek Kudüs Mitingi’ne destek mesajı yayınladı. Gül, Kudüs kararı için 'Bu sadece Filistinlilere, Araplara değil bütün dünya Müslümanlarına karşı yapılan büyük bir provakasyon ve sorumsuzluk örneği. Bunu bütün dünya Müslümanları telin etmek ve reddetmek durumunda'' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yayınladığı destek mesajında şunları söyledi: 

''Bu yıl Filistin'in işgalinin 50. senesi... 50 senedir Filistinli kardeşlerimiz işgal atında yaşıyorlar ve işgalin her türlü acımasızlığıyla ve zulmüyle karşı karşıyadır. Filistin'in işgali aynı zamanda Kudüs'ün işgali de demek. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs. Mecsid-i Aksa Kudüs'te. Kudüs'ün işgali uluslararası hukuka aykırı. BM bu işgali reddetti. Bütün bunlara rağmen maalesef ABD bugünlerde Başkan Trump tarafından Kudüs'ün İsrail'in resmi başkenti olduğunu ilan etti ve yakında başkente büyükelçiliğini taşıyacağını duyurdu. Bu sadece Filistinlilere, Araplara değil bütün dünya Müslümanlarına karşı yapılan büyük bir provaksyon ve sorumsuzluk örneği. Bunu bütün dünya Müslümanları telin etmek ve reddetmek durumunda. Tabi cumhurbaşkanları, krallar seviyesinde sokaktaki insanlara kadar herkes elinden gelen her türlü tepkiyi şiddete başvurmadan göstermek zorunda. Bu çervevede yarın Yenikapı'da yapılacak olan mitingi organize eden bütün Türk uluslararası gönüllü kuruluşları, teşkilatları cani gönülden tebrik ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı bu mitinge destek vermeye davet ediyorum.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN