"Abdullah Öcalan Demirtaş'tan rahatsız" iddiası!

"Abdullah Öcalan 
Demirtaş'tan rahatsız" iddiası!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Abdullah Öcalan'ın kendisinden rahatsızlık duyduğu yönündeki iddialar soruldu.

PKK saldırıları ve ardından başlayan operasyonları değerlendiren Demirtaş, hükümetin PKK ile masaya oturması gerektiğini savundu. Deutsche Welle Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Çözüm süreci bitti diyerek ortamı silaha, savaşa teslim edemeyiz" diyen Demirtaş, "Türkiye toplumu barış istiyor ve kesinlikle PKK'nın silahlı eylemlerini sona erdirmesini, hükümetin de artık askeri operasyonlarına son vermesini ve müzakereye dönmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

PKK ve IŞİD'in aynı kefeye konamayacağını kaydeden Demirtaş, "Hava operasyonları yapmak yerine konuşmaya hazır bir örgütle diyalog kurmak daha akıllıcadır ve Türkiye açısından daha faydalıdır" dedi.

"Öcalan Demirtaş'tan rahatsız" iddiası

Öcalan'ı dışlayan hiçbir çözümün barış getirmeyeceğini ifade eden Demirtaş, Kandil'in ve Öcalan'ın kendisinden rahatsız olduğu yönündeki iddiaları da spekülasyon olarak nitelendirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN