Aceleniz neydi biraz daha bekleseydiniz

Aceleniz neydi biraz daha bekleseydiniz

Deprem vurdumduymazlığı bu kez beklenen İstanbul depreminde kırılacak faya 40 kilometre yakınlıkta meydana geldi. Yaklaşık bir ay önceki sarsıntıda 600 öğrencili Çorlu 1 Kasım İlkokulu binasının da zarar gördüğü belirlendi. Farklı bir okula yönlendirilen öğrencilerin ise bu süre zarfında hasarlı binada eğitim gördüğü ortaya çıktı.

KENAN BUTAKIN 

İstanbul’u korkutan 5.8’lik depremin ardından 1999’daki Gölcük Depremi’nden sonra 20 yılda okullarda da bir adım ileri gidemediğimiz ortaya çıktı. Öyleki öncelikli olarak yenilenmesi veya güçlendirilmesi gereken eğitim kurumlarından 35’i, 26 Eylül’deki sarsıntıdan sonra tahliye edildi. Ancak sadece İstanbul değil, beklenen büyük depremin etkileyeceği Tekirdağ’da da okullar mercek altına alındı. Dün ise fayın kırılacağı alana sadece 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çorlu ilçesinde büyük bir sorumsuzluk ortaya çıktı. Uzmanların üst üste dikkatli olunması gerektiği yönündeki uyarılarına rağmen, ilçedeki bir okulun tahliyesine dün karar verildi. Öğrencilerin ise yaklaşık bir ay boyunca hasarlı bir okulda eğitim gördüğü ortaya çıktı.

Buna göre 600 öğrencili 1 Kasım İlkokulu binasında hasar meydana geldiği anlaşıldı. Okul binasının depreme dayanıklı olmadığı yönünde rapor verildi. Rapor üzerine okulun tahliye edilmesi ve öğrencilerin de Melahat Kozar İlkokulu’na nakledilmesi kararlaştırıldı. Çocuklarının uzak bir okula nakledileceğini öğrenen veliler ise okul önünde toplanarak bu duruma tepki gösterdi. Tepkiler üzerine okula gelen Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile görüşen veliler, okulun uzak olduğunu ve daha yakın bir okula çocuklarının gönderilmesini istedi. Erdoğan da, tahliye kararı yazısının yeni ulaştığını ve okulu tatil ettiklerini söyledi. Kendi taleplerinin kabul edilmesini isteyen veliler ise okul bahçesinin kapısını kapatıp, Erdoğan’ın aracı ile birlikte okuldan ayrılmasına izin vermedi. Makam aracını okul bahçesinde bırakan Erdoğan, bahçe dışındaki başka bir araca binerek ayrıldı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN