Acı ve çaresizliğin fotoğrafı

Acı ve çaresizliğin fotoğrafı

Anadolu Ajansı'nın bu sene ilk kez düzenlediği "İstanbul Fotoğraf Ödülleri" sahiplerini buldu. Kazanan, Afrika'daki ebola salgınının acı tablosunu dünyaya gösteren Liberyalı fotoğrafçı oldu.

Anadolu Ajansı’nın bu yıl ilk kez düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması İstanbul Photo Awards’ta “Yılın Fotoğrafı” ödülünü Liberya’da çektiği Ebola fotoğrafıyla Daniel Berehulak aldı. “Bu kare acının ve çaresizliğin sembolü” diyen Berehulak, fotoğraftaki 8 yaşındaki James Dorbor’un artık yaşamadığını söyledi ve ekledi: “Çocuğun babası Edward, oğlunun başından bir an olsun ayrılmıyordu. Oğluna hindistancevizi suyu veriyor, dudaklarına su şişesi dokundurarak sıvı almasını sağlıyordu.”

Yarışmada derece alan diğer fotoğraflar

Karantina bölgesinden kaçmaya çalışan bir ebola hastası

 

Sağlık görevlileri, ebola nedeniyle ölenleri özel alanlara gömerken


Ebola teşhisi konulmuş hamile bir kadın hastaneye kaldırılırken

İSTANBUL / AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN