Adalet Bakanı açıkladı: ABD'den Gülen'i 7 kez istedik

Adalet Bakanı açıkladı: ABD'den Gülen'i 7 kez istedik

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye’nin ABD’den teröristbaşı Gülen’i yedi kez istediğini açıkladı ve ekledi: Bu konuda hiçbir adım atılmadı. Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden bir terör örgütü başının iade edilmesi gerekir.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül katıldığı bir televizyon programında 24 Haziran’da kullanılacak oy pusulasını gösterdi. Bakan Gül, “24 Haziran’da iki tercihte bulunacağız. Tek oy pusulası olmayacak, iki oy pusulası olacak. Bir oy pusulasında cumhurbaşkanı için, ikinci oy pusulasında da partilerin unvanı olacak ve herkes kendi partisinin logosunun altına tercihi yapacak. Cumhurbaşkanının seçileceği oy pusulasında adayların resmi olacak, parti amblemleri olmayacak” dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Washington’dan iadesine ilişkin de konuştu. Gül, “ABD’den yedi defa iade talebinde bulunduk. Bu konuda hiçbir adım atılmadı. Biz bu konuda önemli bir adımın atılmasını bekliyoruz. Hiçbir devlet bir terör örgütü mensubunu koruyamaz, muhafaza edemez. Bunun gereğini yapmak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden bir terör örgütü başının iade edilmesi gerekmekte” değerlendirmesinde bulundu. Gül ayrıca, şimdiye kadar 285 darbe davasından 141’i karara bağlandığını belirterek şöyle devam etti: “Bu önemli bir rakam. Bu rakam kapsamında da beraat eden de var ağırlaştırılmış müebbet alanda var.” Öte yandan Adalet Bakanı, tartışılan ‘Ömür boyu nafaka’ konusuna da değindi. Gül, “Her iki tarafı da mağdur etmeyen bir çalışma yapılıyor. Para yatırarak çocuk görme kalkacak” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN