Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Alman mevkidaşının görüşme talebini reddetti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Alman mevkidaşının görüşme talebini reddetti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta basın mensuplarına Almanya'nın skandal kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Alman mevkidaşının talebini reddeden Bozdağ "Almanya'nın eski hastalıkları depreşti" dedi.

Yozgat'ta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'nın skandal kararına ilişkin "Almanya'nın eski hastalıkları depreşti" diyerek karara karşı sert çıktı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Malatya'dan Ankara'ya dönüşünde açıklamalarda bulundu. Bozdağ, Almanya'nın Gaggenau kentinde katılacağı ve konuşma yapacağı toplantının iptal edilmesinin diplomatik nezakete aykırı bir tutum olduğunu belirtti.

"ÜZÜCÜ BİR KARAR"

Almanya'nın bir hukuk devleti olduğunu, Alman anayasasının insan haklarına, demokrasiye ve hukuk devletine vurgu yaptığını dile getiren Bozdağ, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine de taraf olan Almanya'da, ifade hürriyetini, toplantı hakkını engelleyen bir kararın çıkmasını "üzücü" şeklinde niteledi.

Bozdağ, "Bir yandan 'Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü' diyeceksiniz öte yandan da insanların toplanma hakkını, ifade hürriyetini engelleyeceksiniz. Kendilerini anlatmalarına izin vermeyeceksiniz. Bu, demokratlıkla, insan haklarıyla, hukukla asla izah edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Katılacağı toplantının iptal edilmesinin, Almanya anayasasında yer alan ve Avrupa Birliği'nin üzerinde yükseldiği değerlerin reddedildiği, inkar edildiği anlamını taşıdığına dikkati çeken Bozdağ, devleti yönetenlerin, toplumu birbirinin karşısına diken, birbirine düşman kılan, demokrasiyi, hukuku yok edecek ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi gibi anlayışlara karşı birlikte mücadele etmesinin şart olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN