Adalet Bakanlığı: Hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması yukarı çekildi

Adalet Bakanlığı: Hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması yukarı çekildi

Adalet Bakanlığı, yargı reformu kapsamında hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yukarı çekildiğini açıkladı. Açıklamada "YÖK, hukuk fakültelerine girişte aranan en düşük başarı sırasını 190 binden 125 bine çekti" ifadelerine yer verildi.

Adalet Bakanlığı, yargı reformu kapsamında hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yukarı çekildiğini açıkladı. Bakanlık'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yargı reformunun önemli hedeflerinden biri de hukuk eğitiminde kalitenin artırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda YÖK, hukuk fakültelerine girişte aranan en düşük başarı sırasını 190 binden 125 bine çekti. 2020’den itibaren uygulanacak yeni düzenleme gençlerimize hayırlı olsun."

19-10/12/adalet

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN