Adana'da FETÖ'cü memurlara dava açıldı

Adana'da FETÖ'cü memurlara dava açıldı

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan 6'sı tutuklu 30 şüpheli hakkında terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında örgüt üyesi oldukları öne sürülen SGK çalışanlarına operasyon düzenlendi.

24 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan 30 kişiden İhsan Karadaş (50), Mesut Maraşlıoğlu (53), Mustafa Aygün (45), Öncü Barış Ercan (35), Yılmaz Seyren (51) ve Yusuf Şahin (34) tutuklanırken 24 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

BYLOCK KULLANDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, şüphelilerin kamu kurumlarında yapılanmaya gittikleri belirtti. Şüphelilerin örgütün hiyerarşik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduklarını kaydeden savcı, şüphelilerin sohbet adı altında toplantılar düzenlediklerine dikkat çekti.

Bazı şüphelilerin ByLock kullanıcısı olduğunu vurgulayan savcı, bazı şüphelilerin FETÖ'ye bağlı sendikalara üye olduklarını belirtti.

Savcı, tüm şüpheliler hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

ADANA/DHA















İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN