Afganistan: Bağdadi'nin ölümü, Afganistan'ın güvenliği için önemli

Afganistan: Bağdadi'nin ölümü, Afganistan'ın güvenliği için önemli

Afganistan Cumhurbaşkanlığı yaptığı açıklamayla, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi’nin ölmesinin ülke güvenliği açısından çok önemli olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bağdadi'nin insanlığın düşmanı ve dünya için tehlikeli bir terörist olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Afganistan halkının yıllardır teröre kurban verdiği hatırlatılarak, "Bağdadi'nin ölümü, Afganistan'ın güvenliği için önemli." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bağdadi'nin ölümünden memnuniyet duyulduğu aktarılan açıklamada, bunun dünya üzerinde olumlu etkisinin olacağı vurgulandı.

Terör örgütü DEAŞ, Afganistan'ın doğusunda varlığını sürdürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump dün, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi’nin Suriye’de düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

KABİL/AA

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN