Afganistan: Taliban'la doğrudan barış görüşmelerine hazırız

Afganistan: Taliban'la doğrudan barış görüşmelerine hazırız

Afganistan Barış Bakanlığı, Taliban ile doğrudan barış görüşmelerine hazır olduklarını açıkladı. Trump, ABD ile Taliban arasında Aralık 2018'den bu yana devam eden barış müzakerelerini durdurmuştu.

Afganistan Barış İşleri Bakanı Salam Rahimi, başkent Kabil'de katıldığı bir programda, ABD ile Taliban arasında barış görüşmeleri imzalandıktan sonra Taliban ile Afgan hükümeti arasında doğrudan barış görüşmelerinin başlamasını beklediklerini söyledi.

Taliban ile barış görüşmelerine katılacak heyet listesinin tamamlandığını ifade eden Rahimi, ''Taliban ile doğrudan barış görüşmelerin başlatmak için heyetimizle beraber hazırız.'' dedi.

"TALİBAN ÖNCE ATEŞKES İLAN ETMELİ"

Bakan Rahimi, barış görüşmelerinin başlaması için Taliban'ın önce ateşkes ilan etmesi gerektiğini ve şiddetin azaltılmasının bir anlam ifade etmediğini belirtti.

Geçen sene başlayan ve halen devam eden ABD-Taliban barış görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Afganistan hükümetiyle Taliban'ın doğrudan müzakereye başlaması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Taliban arasında Aralık 2018'den bu yana devam eden barış müzakerelerini, 5 Eylül'de Afganistan'daki ABD askerlerine düzenlenen ve Taliban'ın üstlendiği bombalı saldırı üzerine durdurmuştu. 

Görüşmelerin askıya alınmasından sonra Taliban bu kez barış görüşmelerini sürdürmek için çözüm yolunu Rusya'da aramış ve başkent Moskova'ya heyet göndermişti.

Haftalarca belirsiz kalan barış görüşmeleri Taliban'ın, elinde rehin tuttuğu 2 ABD vatandaşını serbest bırakmasıyla tekrar başlamıştı.

KABİL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN