Afganistan'da barış umudu... Dikkat çeken açıklama geldi

Afganistan'da barış umudu... Dikkat çeken açıklama geldi

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, ülkenin kalıcı ve adil bir barışa ulaşmak için her zamankinden daha iyi konumda olduğunu belirterek "Ülkede her zamankinden daha çok barış için ciddi bir zemin hazırlandı" dedi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, başkent Kabil'de katıldığı bir törende, bundan sonraki süreçte barış konusunda parlamento vekilleriyle danışmayı sürdüreceğini söyledi. 

"BARIŞ İÇİN CİDDİ BİR ZEMİN"

Afganistan'ın kalıcı ve adil bir barışa ulaşmak için her zamankinden daha iyi konumda olduğunu belirten Gani "Ülkede her zamankinden daha çok barış için ciddi bir zemin hazırlandı" dedi. Gani, oluşturulan bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede barışın sağlanması ve çözüm yolunun bulunması için çalışma yürütüldüğünü dile getiren Gani, barış sürecinin hızlandırılmasının önemine dikkati çekti.

GÖRÜŞMELER YENİDEN BAŞLADI

Afganistan'daki şiddeti durdurmak amacıyla Katar'ın başkenti Doha'da 6 Ocak'ta başlayan Taliban görüşmelerinin ikinci aşaması 22 Şubat'ta başlamıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN