Afganistan'da Taliban iki ilçeyi ele geçirdi

Afganistan'da Taliban iki ilçeyi ele geçirdi

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab ve batısındaki Gor vilayetlerinde son 12 saatte iki ilçe Taliban'ın kontrolüne geçti. 130 güvenlik görevlisinin de Taliban örgütüne teslim olduğu bildirildi.

Faryab Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Abdulkerim Yuriş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Faryab'ın Kohistan ilçesinin Taliban kontrolüne geçmesinin ardından 200 güvenlik görevlisinin geri çekilerek Hairabad bölgesindeki bir kaleye yerleştiğini söyledi.

Güvenlik güçlerini takip eden militanların kaleyi kuşattığını ifade eden Yuriş, kuşatmadan sağ kurtulamayacağını düşünen 130 güvenlik görevlisinin ellerindeki silahlarla örgüte teslim olduğunu söyledi.

Yuriş, kaledeki 70 güvenlik görevlisinin Taliban ile çatışmayı sürdürdüğünü, bölgeye takviye birliklerin gönderildiğini kaydetti.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise bölgedeki bir komutanın yanındaki 13 güvenlik görevlisiyle kendilerine teslim olduğu iddia edildi.

Faryab'ın Kohistan ilçesi dün sabah saatlerinde Taliban'ın kontrolüne geçmişti.

AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN