Afrin Şehidi Bilal Akpınar'ın ağlatan vasiyeti ortaya çıktı: Ailem üzülmesin, maaşın yüzde 10'unu...

Afrin Şehidi Bilal Akpınar'ın ağlatan vasiyeti ortaya çıktı: Ailem üzülmesin, maaşın yüzde 10'unu...

Afrin'de şehit düşen ve Karabük'de on binlerin uğurladığı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın silah arkadaşına bıraktığı vasiyet yürekleri dağladı. Vasiyetinde "Bu savaş hak ile batılın savaşı" diyen şehit Akpınar, anne, baba ve kardeşleri ile eşi Hafize Nur'a üzülmemelerini söylüyor. Şehit Bilal, devletin bağlayacağı maaşın yüzde 10'nuyla hayır yapılmasını da istiyor.

KARAR.COM / ÖZEL HABER

Terör örgütününe yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda 7 Şubat'ta şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın tim komutanı olan ve aynı saldırıda yaralanarak tedavi altına alınan silah arkadaşına verdiği 30 Ocak 2018 tarihli vasiyet bıraktığı ortaya çıktı. Karabük'te on binlerin son yolculuğuna uğurladığı Şehit Bilal Akpınar, vasiyetinde annesi, babası ve eşine üzülmemelerini söylüyor. Devletin bağlayacağı şehit aylığının yüzde 10'u ile hayır yapılmasını isteyen şehidin yürekleri dağlayan vasiyeti Mehmetçiğin asaletini ve duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

18-02/11/resimid_8884248.jpg
Afrin Şehidi Bilal Akpınar'ı Karabük'te on binler uğurlamıştı.

Şehidin vasiyeti şöyle: 

"Kardeşim, senden ricamdır bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarının, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime Nur'a söyleyin üzülmesinler kesinlikle. Hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir üzülmekle hayatını bitirmesin. 

Babam da, Beyza da haklarını halel etsin üzülmesinler. 

Nur'a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin öbür tarafta birbirimize kavuşacağız inşallah. Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın. Beni Safranbolu'ya gömsünler kardeşim. 

Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylgın yüzde 10'u yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı halel edin. 

30 Ocak 2018 tarihli vasiyettir."

18-02/11/karar_1-copy.jpg
Afrin Şehidi Musa Özalkan da vasiyetinde devletin bağlayacağı maaşla Türkmenler için okul yaptırılmasını istemişti. KARAR, şehidin son arzusunu, "Mehmetçik asaleti" başlığı ile manşetine taşımıştı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN