Afrin şehitlerini Türkiye uğurladı

Afrin şehitlerini Türkiye uğurladı

Zeytin Dalı Harekâtı’nda teröristlerin saldırısında isabet alan tankta şehit olan 5 asker yediden yetmişe on binlerin katıldığı törenlerle son yolculuğuna uğurlandı. Terörün lanetlendiği törenlerde şehitlerin üniformalarını giyen ailelerin yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nda tankın isabet alması sonucu şehit olan 5 asker Tank Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, Uzman Çavuşlar Ufuk Aktağ, Halil İbrahim Aygül, Fırat Karaca ve sözleşmeli Er Nurullah Seçen için ilk tören Gaziantep Havalimanı’nda düzenlendi.

ŞANLIURFA: Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu’nun cenazesi, Şanlıurfa’da defnedildi. Binlerce kişinin de katıldığı cenaze töreninde  şehidin fotoğrafını ve Türk bayrağını elinden düşürmeyen annesi Yasemin, babası Mehmet ve ağabeyinin askeri kamuflajını giyen kardeşi Ceren, gözyaşı döküp, şehidin tabutunu öptü.  Çubukçu’nun Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında şehit düşen silah arkadaşı Furkan Yayla’nın annesinin de cenaze törenine katıldığı ve Yayla’nın annesine sarılarak teselli ettiği öğrenildi.      

GİRESUN: Şehit Tankçı Uzman Çavuş Aktağ’ın naaşı ise memleketi Giresun’da ebediyete uğurlandı. Cenazede şehidin acılı babası Mehmet, annesi Tülay, eşi Nuray Aktağ gözyaşı döktü. Uzman Çavuş ağabeyi Engin Aktağ, anne ve babasına destek oldu. 

ÇORUM: Saldırıda şehit olan tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akgül de baba ocağı Çorum’da toprağa verildi. Kalabalığın meydana sığmadığı törende şehidin kız kardeşi Fatma Nur Akgül törene ağabyinin üniformasını giyerek katıldı ve şehidi asker selamıyla uğurladı.

KONYA: Şehit tankçı sözleşmeli er Nurullah Seçen’i memleketi Konya’da son yolculuğuna uğurlamak için 10 bin kişi Ereğli’de toplandı. Şehit Seçen’in naaşı silah arkadaşlarının omzunda Ulu Cami’ye getirildi. Şehit yakınları tabut başında uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun kamuflaj ve beresini giyen baba Sedat Seçen, tabutun başındaki fotoğrafa sarılıp öpmesi yürek burktu. Aynı saldırıda yaralanan şehit Seçen’in komutanı Uzman Çavuş Sedat Kurtoğlu ile dört silah arkadaşı, berelerini tabutun üzerine bıraktı.      

MUŞ: Şehitlerden Muşlu Onbaşı Fırat Karaca için öğle namazına mütakiben tören düzenendi. Kürtçe ağıtların yakıldığı törende teröre lanetler okundu.

YARALI MEHMETÇİK İÇİN ‘TAMPON KEMER’ TASARLAMIŞ

Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit düşen Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Öz’ün, silah ve mayın yaralanmalarında kanı durdurmak için ‘tampon kemer’ tasarladığı ve bunun için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Şehidin babası Özer Öz, tampon kemerle ilgili şunları söyledi: “Bir yıl önce bir operasyonda bir arkadaşı kucağında şehit düşmüştü. Arkadaşının şehadeti onu çok etkiledi. Bunun üzerine kurşun ve mayın yaralanmalarında kanı durdurmaya yönelik bir çalışmaya başladı. Son 3 aydır bu kemer üzerine yoğun şekilde çalışıyordu. Patent onaylanırsa oğlumuzun ismini vereceğiz. Bunu da daha sonra bir vakıf aracılığıyla Sağlık Bakanlığı veya Milli Savunma Bakanlığına bağışlamak istiyoruz.”

BAYRAĞA SARILMAYI ÇOK İSTİYORDU

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis’te görevliyken şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren, Osmaniye’de toprağa verildi. Şehidin 1 yıllık eşi Zehra Evren eşinin parkasını giyip şapkasını takarken, Evren’in şehit olduğunda başında bulunduğu belirtilen beresine sık sık sarılıp, kokladı. “En çok istediği buydu. Türk bayrağına sarılı gelmeyi çok istiyordu” diyerek gözyaşı döktü.

Terör örgütü PYD/YPG’nin attığı havan topuyla Kilis’te şehit olan 25 yaşındak Uzman Çavuş Selim Vardal memleketi Hatay’da düzenlenen tördenle toprağa verildi. Şehidin babası Ahmet Vurdal’ın da bir süre önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN