Ağustos ayı sanayi üretim endeksi açıklandı: Yüzde 9,4 artış var

Ağustos ayı sanayi üretim endeksi açıklandı: Yüzde 9,4 artış var

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 9,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, Ağustos’ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise Ağustos’ta Temmuz’a göre yüzde 9,4 arttı.

GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE ARTIŞ VAR

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. Ağustos’ta 127,9 hesaplanan söz konusu endeks, geçen yılın aynı ayında 124,5 seviyesinde bulunuyordu.

EN DÜŞÜK ARTIŞ İKLİMLENDİRME ÜRETİMİNDE

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, ağustosta bir önceki aya göre imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 10,8, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,1, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,8 arttı.

EN YÜKSEK ARTIŞ DAYANIKLI TÜKETİM MALI İMALATINDA

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 32,6 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

YÜZDE 29'U MOBİLYA

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayisinde bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 38,9 ile diğer imalatlarda gerçekleşti. Bunu yüzde 29 ile mobilya imalatı, yüzde 25 ile elektrikli teçhizat imalatı takip etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN