Ahmet Davutoğlu: ABD'nin Kudüs adımı tek kelime ile provokasyondur

Ahmet Davutoğlu: ABD'nin Kudüs adımı tek kelime ile provokasyondur

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı ve Filistin'deki katliama sert tepki gösterdi. Davutoğlu "Bu adım tek kelime ile provokasyondur. İsrail’in Gazze’de öldürdüğü masum Filistinliler’in kanı Amerikan yönetiminin de elindedir" dedi.

Davutoğlu'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump İsrail’deki Amerikan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak tarih boyu unutulmayacak bir yanlışa imza atmıştır. Bu adım tek kelime ile provokasyondur.

İsrail’in Gazze’de öldürdüğü masum Filistinliler’in kanı Amerikan yönetiminin de elindedir. Bu cinayetlere ortak olan Amerikan yönetimi tüm dünya için ne kadar ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu, müslüman dünyasına ne kadar yabancı ve muarız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Nasıl ki İsrail işgali Kudüs’ün müslümanların gönlündeki yerini perçinlemiştir, Amerika’nın bu kararı da Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapmayacaktır.

Kudüs üç İbrahimi din için de kutsaldır. Ancak bu üç dinin de kutsallarına saygı gösterilirse Kudüs’te kalıcı bir barış olabilir. İsrail’in bu barbar, saldırgan ve kibirli yaklaşımı bölgeye asla huzur getirmeyecektir.

Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir, Mescid-i Aksa da müslümanlara aittir ve öyle kalacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN