Ahmet Nur Çebi kimdir? Beşiktaş Başkanı olacağı iddiası sosyal medyada gündem oldu

Ahmet Nur Çebi kimdir? Beşiktaş Başkanı olacağı iddiası sosyal medyada gündem oldu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın aldığı son dakika istifa kararının ardından ibre Ahmet Nur Çebi’ye çevrildi. Twitter’da da kısa süre içerisinde Ahmet Nur Çebi etiketi, Türkiye gündeminde en üst sıralara yükselerek gündem oldu. İşte yaşanan son gelişmeler…

 

Beşiktaş’ta Fikret Orman, son günlerde yaşanan kötü gidişe dur demek için ve mevcudiyedinin camiaya zarar verdiği gerekçesiyle istifa kararı aldı. İstifanın ardından Beşiktaş Başkanının kim olacağı merak edilirken, Ahmet Nur Çebi ismi kulisleri hareketlendirdi…

BEŞİKTAŞ BAŞKANI KİM OLACAK?

Fikret Orman, olağanüstü kurultay kararı aldığını ve kendi görevinin tamamlandığını, mevcudiyedinin Beşiktaş'a zarar verdiğini düşündüğünü söyleyerek istifa kararı aldı. Açıklanan bu son dakika gelişmesinin ardından Twitter'da Ahmet Nur Çebi etiketi ile binlerce tweet atılırken, siyah-beyazlı taraftarların bir çoğu Çebi'nin başkan olmasını istedi.

AHMET NUR ÇEBİ KİMDİR?

1959’da Trabzon‘da doğan Ahmet Nur Çebi’nin annesinin adı Ayten, iş insanı babasının adı da Yaşar Kaptan Çebi’dir. Sanayici olan babası, demir çelik ticareti yaptığı için 1964’te Karabük’e göç etti. Ahmet Nur Çebi de eğitimini Karabükt’te gördü

19-09/24/ahmet-nur-cebii.jpg

EĞİTİMİ

1978’de TED Karabük koleji lisesinden mezun olduktan sonra 1983’te Marmara Üniversitesi Ekonomi Fakültesini bitirdi. Yurtdışında bu konuda bir buçuk sene eğitim gördü. Tayfun ve Arzu Efe isminde kardeşi bulunuyor.

KARİYERİ

Üniversite bitince askerliğini de 1985’te Ağrı Eleşkirt 29. Piyade Alayı’nda yedek subay olarak yaptı. Martaş liman tesisleri, Çebi enerji, Çebi denizcilik gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürütüyor. Türkiye Karabük demir çelik işletmeleri yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve haddeciler derneği başkanlığı görevinde bulundu.

Babası Yaşar Kaptan Çebi ile kardeşi Tayfun Çebi’yle birlikte demir çelik sanayiinde, 1964 yılında Karabük’te babası tarafından kurulan haddehaneden (demir çelik üretim tesisi) bir adım öteye geçerek, 1990’da Çorlu’da bir haddehane yatırımına daha imza attı. Bunu izleyen 3 yıl sonrasında Marmara Ereğlisi’nde bir liman yatırımı yaptı. Onun hemen ardından bu limanın yapımına gerekçe olan asıl büyük yatırımını yaptı. 2001 yılında bir buçuk milyon ton kapasiteli demir çelik izabe tesislerini, 2002’de izabe tesisi ile birlikte çalışan bir milyon ton kapasiteli haddehaneyi ve 2005 yılında da kendi enerjisini elde edebileceği bir elektrik santralini devreye soktu.

Bu arada armatörlük ile ilgili büyük yatırımlar da üstlendi.

AHMET NUR ÇEBİ İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER

1986’da Berna Çebi ile evlenen Ahmet Nur Çebi, Mina Nur (d.1993), Elgiz Nur (d.1988), Yaşar Kaptan (d.1995) isimlerinde 3 çocuğu bulunuyor.

2012’den beri Fikret Orman başkanlığındaki taraftarı olduğu Beşiktaş jimnastik kulübünde 2. Başkanlık görevini sürdürüyor.

Fikret Orman'ın istifa kararını açıkladığı o görüntüler:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN