AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: İptal başvurusu İstanbul için değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: İptal başvurusu İstanbul için değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını gerekçe göstererek İstanbul seçimlerinin iptali için başvurduğu iddialarını yalanladı. Yavuz, "İstanbul seçiminin iptali başvurusu yok. Reddedilen talep Büyükçekmece için" dedi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, 'Usulsüz oy sayımı' tartışmalarına sahne olan İstanbul'da seçimin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

İptal başvurusunda 'usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu' ifade edildi.

'BAŞVURU İSTANBUL GENELİ İÇİN DEĞİL'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz  ilk olarak Habertürk tarafından servis edilen "AK Parti'den İstanbul'da seçim iptali için başvuru" başlıklı haber için açıklama yaptı.

Yavuz, başvurunun İstanbul genelini değil, yalnızca Büyükçekmece ilçesini kapsadığını bildirdi.

İPTAL BAŞVURUSU RAPORU

Büyükçekmece için yapılan ve reddedilen iptal başvurusunda şu ifadeler yer aldı:

"Bugün itibari ile ortaya çıkan tahkikat raporu, savcılık tarafından yürütülmekte olan soruşturma dosyası ve geçmişte yaptığımız itirazlar sonucu silinen sahte seçmen kayıtları ve emniyet tarafından tespit olunan diğer usulsüz kayıtlar ile sadece bu kişi tarafından İstanbul içi ve İstanbul dışı 21 bin sahte seçmen nakli ile organize bir şekilde seçim sonuçlarının değiştirildiği, gerçek Büyükçekmece İlçesi seçmeninin iradesine ipotek konularak İlçe Belediye Başkan adayımız Mevlüt Uysal'ın kazanmış olduğu seçimin kaybettirildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım'ın seçilmesinin engellendiği ortaya çıkmıştır.

Tüm bu usulsüzlüklerin soruşturma dosyasından da anlaşılacağı üzere CHP adayları lehine organize edilmesi sebebiyle, taşınan seçmenin de başka bir adaya oy vermeyeceği de tartışmasız olduğuna göre; 21 bin seçmenin Büyükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sonuçlarını CHP adayları lehine değiştireceği de tartışmasızdır."

YSK BAŞKANI "HAYALİ SEÇMEN YOK" DEMİŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Sadi Güven, 22 Ocak tarihinde yerel seçime ilişkin olarak açıklamada bulunmuştu. Güven, "Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok" demişti.

​Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan isim CHP'li Ekrem İmamoğlu olmuştu.

Bu verilere göre İstanbul'da yarış şöyle sonlanmıştı:

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 48.80

Binali Yıldırım: Yüzde 48.55

AK PARTİLİ HASBAYRAM HABERİ DOĞRULADI

Öte yandan BBC Türkçe'ye konuşan AK Parti Büyükçekmece Seçim İşleri Başkanı Avukat Rohat Hasbayram da, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını gerekçe göstererek İstanbul seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurduğu haberini doğruladı.

'BÜYÜKÇEKMECE'DE SEÇİMİN İPTAL EDİLMESİNE YÖNELİK TALEP REDDEDİLDİ'

Öte yandan konuya dair Demirören Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan 'son dakika' haberinde iptal başvurusunun Büyükçekmece'yi kapsadığı ifade edildi ve bu başvurunun reddedildiği bildirildi. İlgili haberde büyükşehir seçimine dair herhangi bir bilgi yer almadı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN