AK Parti MKYK'sı sona erdi, yeni yönetim (MYK) belli oldu

AK Parti MKYK'sı sona erdi, 
yeni yönetim (MYK) belli oldu

AK Parti'nin dünkü kongresinde seçilen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinin Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında yaptığı toplantıda Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri (MYK) belirlendi. Yönetime Davutoğlu damga vurdu.

Kongre sonrası ilk kez yaplan yeni AK Parti MKYK toplantısında, MYK üyleri de belirlendi. Parti yönetimine giren isimleri Başbakan Ahmet Davutoğlu belirledi.

İşte AK Parti'nin yeni MYK'si: 

Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin

Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ

Mali ve İdariİşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz

Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya

İnsan Haklarından Sorumlu Genel BaşkanYardımcısı Ayhan Sefer Üstün

Çevre, Şehir ve Kültür İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül

Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu

Sosyal İşlerdensorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar

Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki

Ekonomi İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal.

15-09/13/aa_picture_20150913_6282508_high

MKYK listesi kongrede belirlendi

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, AK Parti MKYK, Başbakan Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda MYK üyeleri seçildi. 

Davutoğlu'nun yeniden genel başkan seçildiği AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde 50 kişilik MKYK listesi seçimle belirlenmişti.

15-09/13/aa_picture_20150913_6282506_high

Çelik: MYK çok aktif olacak

AK Parti'nin dünkü 5. Olağan Büyük Kongresinin ardından yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ilk toplantısını Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleştirdi.

Toplantı devam ederken Ömer Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) belirlendiğini bildiren Çelik'in verdiği bilgiye göre, MYK şu isimlerden oluştu:

"Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan."

Abdulhamit Gül de AK Parti Genel Sekreteri oldu.

15-09/13/aa_picture_20150913_6282510_high

Eski üyelere teşekkür

Çelik, önceki MKYK ve MYK'nın son derece pozitif işlere imza attığını ifade ederek, "Orada görev yapan bütün arkadaşlarımıza imza attıkları nitelikli işler, AK Parti tarihinde imza attıkları büyük başarılar ve Türk siyasi hayatına getirdikleri, kazandırdıkları nitelikli üretimler sebebiyle bir kere daha teşekkür ediyoruz. Yeni bir MKYK ve MYK ile yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

MYK toplantısının bu akşam yapılacağını ve toplantıda ilk siyasi değerlendirmelerde bulunacağını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Kongremizden sonra bu görev değişikliği, yeni arkadaşlarımızın bu yeni sorumlulukları üstlenmesi anlamına geliyor. Geçen dönemde hem MKYK'mızda hem de MYK'mızda çok değerli siyasetçiler, Türk siyasi hayatı için her biri birer marka olan siyasetçiler bu görevleri başarıyla üstlenerek çok önemli işlere imza attılar. Her MKYK döneminde biz pek çok krizle, pek çok zorlukla karşı karşıya kaldık ve bunların hepsi, MKYK'mızın MYK'mızın yüksek politik iradesiyle, yüksek demokratik iradesiyle aşıldı. O sebeple, bu son dönemde de karşı karşıya kaldığımız zorluklar karşısında dirayetle ve basiretle mücadele eden, sivil toplum lehine, sivil siyaset lehine ve demokrasimizin güçlenmesi lehine çok önemli kararlara imza atan MKYK'da ve MYK'da geçmişte görev yapmış bütün arkadaşlarımıza bir kere daha en içten teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz."

15-09/13/aa_picture_20150913_6282505_high

"Başlı başına bir coşkuydu"

Çelik, parti kongresinin zor, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda son derece hassas dönemden geçtiği zaman diliminde gerçekleştiğini ifade ederek, şehitlere saygı ve içinden geçilen durumun hassasiyeti sebepleriyle normal bir kongrede olması gereken, o siyasi partinin düğün, bayram havasının kongreye yansıtılmadığını, müzik çalınmadığını belirtti.

"Fakat esas coşkunun, demokrasi ve sivil siyaset alanında Türkiye'nin en güçlü organizasyonu, en güçlü siyasi varlığı olan AK Parti'nin yeniden Ankara'da, bütün unsurlarıyla beraber, hem teşkilatıyla hem vatandaşlarla buluşması olduğunu" söyleyen Çelik, "Bu başlı başına bir coşkuydu. Zaten salonda, normal bir siyasi organizasyonda, siyasi toplantıda olması gereken ve oradaki coşkuyu sağlamak üzere hazırlanmış ek destek unsurlarının olmamasına rağmen, bizatihi oradaki siyasi felsefe, oradaki ilk günkü aşkla, ilk günkü iradeyle devam etme, geleceğe dönük olarak yol yürüme iradesindeki sağlamlık bu coşkuyu orada, kendi içerisinde tesis etti" diye konuştu.

15-09/13/aa_picture_20150913_6283036_high

"Hiç ara vermeden..."

Partisinin kongresinden bir kere daha Anadolu'nun her tarafına, Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmek, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak ve önümüzdeki dönemde daha büyük hedeflere, daha güçlü işlerle imza atarak, partisinin büyük desteği ve liderliğiyle devam etmesini sağlamak üzere bir bakıma mutabakatlarının yinelendiğini, siyasi iradelerinin tazelendiğini ifade eden Çelik, tüm parti teşkilatlarına, özellikle kongreye ilgi gösteren, tebriklerini gönderen aziz millete teşekkürlerini iletti.

Çelik, şunları kaydetti:

"Biraz sonra MYK'mızı yapacağız. Şu andan itibaren MKYK'mız Türkiye'nin siyasi meseleleriyle ilgili önündeki gündemi, önündeki ajandayı değerlendirmeye başladı. AK Parti dün kongresini yapmış bir parti olarak hiç ara vermeden Türkiye'ye hizmet etmeye, Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmek için yeni işlere imza atmak üzere değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Önümüzde de seçim takvimi var. Bu sebeple hem MKYK hem MYK çok daha aktif olacak. Arkasından da Başbakanımız MYK'yı toplayarak, doğrudan parti yönetimiyle ilgili olarak yapılacak işler hiçbir aksamaya sebebiyet verilmeksizin, hiçbir aralık verilmeksizin, hiçbir es verilmeksizin, hiçbir yorgunluğa izin verilmeksizin aynı şekilde devam edecek.

Bir kere daha yeni MKYK ve MYK üyelerimizi tebrik ediyoruz. Bu listeye destek veren delegelerimize bilhassa teşekkür ediyoruz. AK Parti Kongresine tebriklerini ileten, desteklerini ileten değerli vatandaşlarımıza, sevgili kardeşlerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN