AK Partili Ardıç'a 'vitrin mankeni' dediği öğrenciden cevap: Okulumu savunan bir Boğaziçiliyim

AK Partili Ardıç'a 'vitrin mankeni' dediği öğrenciden cevap: Okulumu savunan bir Boğaziçiliyim

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara katılan başörtülü bir öğrenciye 'vitrin mankeni' diyen AK Partili Mehmet Ardıç'a görüntülerdeki öğrenciden cevap geldi: Vitrin mankeni değil sizin gibi zihniyetlere karşı okulumu savunan bir Boğaziçiliyim. Mahkemede görüşürüz.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarda başörtülü bir öğrenciye 'vitrin mankeni' diyen AK Partili Mehmet Ardıç'a cevap geldi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor. Öğrenciler eski AK Parti milletvekili aday adayı olan Bulu'nun istifa etmesini ve rektörün seçim yapılarak belirlenmesini talep ediyor.

"YİNE BİR VİTRİN MANKENİ BULMUŞ"

Daha önce AK Parti'de il başkanlığı yapmış ve şu anda da Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı olan Mehmet Ardıç ise protestolarda yer alan başörtülü bir öğrencinin görüntüsü paylaşarak "Ajans yine bir vitrin mankeni bulmuş, yuh be militanlara alet olanlara yuh..." ifadelerini kullandı.

Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu iddia eden bir öğrenci ise sosyal medya hesabından Ardıç'a cevap verdi. Ardıç'ın ifadelerine tepki gösteren Buse Büyükkeskin "Vitrin mankeni değil sizin gibi zihniyetlere karşı okulumu savunan bir Boğaziçiliyim. Mahkemede görüşürüz." dedi.

VİTRİN MANKENİ TARTIŞMALARI NEDİR?

Cuma namazı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikri Sağlar'ın 'türbanlı hakim' çıkışını değerlendirdiği sırada CHP'ye yüklenmiş, başörtülü kadınlar için 'vitrin mankeni' ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan şunları kaydetmişti: "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler. Bugün parlamentoda başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görüyor musun bunları? Bak buralara kadar gelindi. Daha çok mesafeler alacağız ama sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor" diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarına ise CHP'den tepki gecikmemişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a sert tepki göstererek özür çağrı yapmıştı: "Oturduğu koltukla millete, vatandaşa, başını açana, başını kapatana her türlü hakareti yapabiliyor. Ne demek ya vitrin mankeni? Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni. Hangi mantıkla, hangi bilgiyle, hangi birikimle bunu söylüyor. Ben Erdoğan'ın bütün başörtülü kadınlardan özür dilemesini bekliyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN