Ak Partili vekilin güzergahında mayın alarmı harekete geçirdi

Ak Partili vekilin güzergahında mayın alarmı harekete geçirdi

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, referandum çalışmaları kapsamında gittiği seçim bölgesindeki Ömerli ilçesi Hop geçidinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayın yüzünden tehlike atlattı. Milletvekili Orhan Miroğlu ve partililer güvenlik güçleri tarafından korumaya alındı.

AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu referandum çalışması kapsamında gittiği seçim bölgesinde PKK tarafından yola döşenen mayon sebebiyle büyük tehlike atlattı. Miroğlu olayı, "Halk oylaması çalışmalarımız için sabah saatlerinde Midyat'a gitmek için Mardin'den yola çıktık. Hop geçişinde durdurulduk. Yola mayın döşendiğini ve askerlerin mayın araması yaptığını gördük. Yol boyunca uzun araç konvoyu oluştu. Yarım saat kadar bekledik, geçişe ihtiyatlı bir şekilde izin verildi. Askerler ise mayın aramaya devam ettiğini gördük. Tarihe kayıt düşmek için partili arkadaşlarla gördüğünüz fotoğrafları çektik" sözleriyle anlattı.

GEÇEN HAFTA 2 ŞEHİT

Hürriyet'te yer alan habere göre Miroğlu, dün "Diyarbakır- Mardin yolunda yer alan Sultan Şeyhmus türbesinin bulunduğu Sultan şeyhmus'ta sabah kahvaltısında muhtarlarla beraber olduk. Oradan Nusaybin'e geçtik. Biz ayrıldıktan sonra kullandığımız yol güzergahında yine mayın döşendiği haberleri aldık, güvenlik güçleri aramaya gitmişler. O yol güzergahında geçen hafta mayın patlaması sonucu iki askerimizi şehit verdik" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN