Akademisyenler örgüt lideri Gülen’in karşısında tir tir titremiş

Akademisyenler örgüt lideri Gülen’in karşısında tir tir titremiş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi soruşturmasında, FETÖ’cü akademisyenlerin Pensilvanya’ya yaptığı ziyaretler ortaya çıktı. İfadesi alınan tanık H.O, bir ziyaret sırasında akademisyenlerin örgüt lideri Fetullah Gülen’in karşısında nasıl tir tir titrediklerini anlattı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki (İKÇÜ) FETÖ soruşturmasında ifadesine başvurulan bir tanığın anlattıkları, örgüt liderinin Pensilvanya’daki malikanesinin nasıl korunduğunu, bazı akademisyenlerin FETÖ’nün karşısındaki acizliğini gözler önüne serdi. Tanık H.O, 2013’te YÖK bursuyla gittiği ABD’de, İKÇÜ’de görevli bazı öğretim üyeleriyle FETÖ ile temasa geçtiğini belirtti. Pensilvanya’da örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile yaptıkları görüşmeden detaylar veren H.O, şunları kaydetti: “Örgüt elebaşıyla daha önce yüz yüze görüşmeler yapan ev arkadaşımın aracılığıyla Eylül 2013’te Pensilvanya’ya gittik. Burada örgüte ait araziler gezdirildi.

Malikane girişinde cep telefonları dışarıda bırakılıyordu. Güvenlik noktasında ise FETÖ mensupları ABD polisiyle görev yapıyordu.” Tanık H.O, örgüt elebaşıyla görüşmek için FETÖ’nün ikinci adamı olan Cevdet Türkyolu’nun yanına gittiklerini aktardı. 45 dakika bekledikten sonra şu anda FETÖ’den tutuklu İKÇÜ’nün  üç hocasıyla içeriye girdiklerini anlatan tanık, şu bilgileri yer verdi: “Orada bulunanlardan, FETÖ elebaşının, kişilerin görevine göre şifreli kelimeler kullanarak görüşmeler yaptığını, Gezi Parkı olayları nedeniyle de moralinin çok bozuk olduğunu öğrendim.

Mehmet Çete, ‘doktor’ kod adlı Türkyolu’na, ‘İzmir’, ‘Katip Çelebi’, ‘dekan yardımcısı’ gibi şifreli kelimeler kullandı. Görüşmeye gelenler arasında eski Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de vardı. 2014’te yapılacak rektörlük seçimleri için yerini sağlamlaştırmak amacıyla gelmişti.” Tanık, Türkyolu’nun kendilerini çağırması üzerine, lüks odaya girdiklerini, sandalyede oturan terör örgütü elebaşının elini öptükten sonra dizinin dibine oturdukları belirtti.

FETÖ ile aralarında geçen diyalogu da anlatan tanık, “Bize, sıkıntımızın olup olmadığını sordu. Birlikte geldiğimiz akademisyenler terör örgütü elebaşı karşısında tir tir titriyordu. Soruya sadece Mehmet Çete, ‘Sizin himmetiniz sayesinde herhangi bir sıkıntımız yoktur’ cevabını verebildli. Odada 10 dakika kaldık, çıkarken de yeniden elini öptük. Malikanede 2 gece konakladık” dedi.

     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN